Ο ΑΟ Αγρινίου πέτυχε την τρίτη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στην 4η θέση με 35 βαθμούς, ισοβαθμώντας με το Πευκοχώρι. Οι Αγρινιώτες συνεχίζουν την εκπληκτική πορεία τους στην Β Εθνική, όπου πέρυσι μπήκαν οι «βάσεις» για τη φετινή πορεία. Μυριούνης και παίκτες δημιουργούν ένα δυνατό σύνολο, το οποίο, σε συνδυασμό με το καλό διοικητικό κλίμα, βγάζει αποτέλεσμα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Μία ομάδα που, με ελάχιστες εξαιρέσεις φέτος, παίζει όμορφο μπάσκετ και προσελκύει το ενδιαφέρον των μπασκετικών -και μη- φίλων της πόλης.

Η προσπάθεια που γίνεται εδώ και μερικά χρόνια στον ΑΟ Αγρινίου αξίζει να προσεχτεί και φυσικά να συνεχιστεί. Ο Περικλής Γερμανός και ο Ντίνος Τσιαμάκης έχουν καταφέρει, με πολύ τρέξιμο, να δημιουργήσουν ένα πολύ δυνατό σύνολο, το οποίο με λίγη προσοχή ακόμη μπορεί να φτάσει ακόμη πιο ψηλά και, γιατί όχι, να παίξει και στην Α2 κάποια στιγμή στο μέλλον! Ένας στόχος δύσκολος και οικονομικά πολύ «βαρύς», αλλά καθόλα εφικτός, ειδικά με βάση τη φετινή εικόνα της ομάδας του Μυριούνη. Το ζήτημα είναι να συνεχιστούν τα θετικά βήματα και να μην γίνουν όλα «στάχτη» στις ερχόμενες εκλογές.

Η φετινή πορεία του ΑΟ Αγρινίου στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής αποδεικνύει ότι υπάρχουν δυνατότητες για κάτι παραπάνω. Η θεαματική βελτίωση στους εκτός έδρας αγώνες εφέτος δείχνει ότι ο ΑΟΑ ωρίμασε και «μεγάλωσε» ως Σύλλογος. Εδραιώθηκε στην κατηγορία και με λίγη προσοχή στα εντός έδρας, θα μπορούσε να είναι ακόμη και δεύτερος στην βαθμολογία. Η φετινή πληγή της Αγρινιώτικης ομάδας συνίσταται στην εντός έδρας πορεία της, όπου απώλεσε αρκετούς βαθμούς με δικά της λάθη. Κάτι το οποίο, όμως, βελτιώνεται και μπορεί με μία μικρή ενίσχυση του ρόστερ να αλλάξει στο μέλλον.

Η στήριξη δε του κόσμου στην όλη προσπάθεια είναι αρκετά μεγάλη, παρότι φέτος δεν γεμίζει σε κάθε παιχνίδι το κλειστό του ΔΑΚ Αγρινίου. Τα παράπονα των διοικούντων, αλλά και του Μυριούνη, είναι εμφανή μετά από 2-3 παιχνίδια, στα οποία υπήρξαν και αντίστοιχες δηλώσεις. Ωστόσο, αυτό που πέτυχε ο ΑΟ είναι εκπληκτικό για το Αγρίνιο. Συνένωσε μία ομάδα ανθρώπων υπό μία -μπασκετική- ομπρέλα και δημιούργησε μπασκετικό φίλαθλο κοινό, το οποίο μπορεί στο μέλλον να αξιοποιήσει και να το ενισχύσει. Ειδικά εάν συνεχίσει στα βήματα αυτά που κάνει, τότε δεν έχει να φοβάται για την στήριξη του κόσμου, ο οποίος θα ανταποκρίνεται στο παραμικρό κάλεσμα της ομάδας για ενίσχυση.

Ένα κρίσιμο στοιχείο στην όλη προσπάθεια είναι η ταπεινότητα. Παρά την καλή δουλειά που γίνεται, στον ΑΟΑ πρέπει να κοιτάξουν σοβαρά το ενδεχόμενο να κυνηγήσουν την άνοδο στην Α2 κάποια στιγμή τα επόμενα χρόνια. Δεν χρειάζεται να συμβιβαστούν με την Β Εθνική. Ο Σύλλογος μπορεί να γίνεται κάθε μέρα πιο δυνατός και να φτάσει κάποια στιγμή να διεκδικεί την άνοδό του. Και αυτό θα γίνει μόνο εάν συνεχιστεί η καλή δουλειά, με υπομονή, δουλειά και επιμονή…

Για την ιστορία, ο ΑΟ Αγρινίου αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ασπίδα την επόμενη αγωνιστική, η οποία διεξάγεται την Κυριακή 19 Μαρτίου.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος