Τη δρομολόγηση μόνιμων προσλήψεων στον ΟΑΕΔ προανήγγειλε η αναπλ. υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή του βουλευτή Χρ. Κατσώτη για την καθυστερήσεις στην καταβολή επιδόματος σε τουριστικές περιοχές. Οπως είπε η ίδια στα νησιά που ανέφερε ο βουλευτής (Ρόδος, Ζάκυνθος κλπ) είχαν υποβληθεί 40.000 αιτήσεις για την καταβολή του επιδόματος στο τέλος της περσινής τουριστικής περιόδου και έχουν ήδη ικανοποιηθεί 38.500. Η ίδια παραδέχτηκε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις όπως πχ στην Κρήτη που συνολικά είχαν υποβληθεί 40.000 αιτήσεις από εποχικούς εργαζόμενους και διαβεβαίωσε ότι μέχρι 15 Μαρτίου θα έχουν ικανοποιηθεί όλες και αναδρομικά.

«Το έργο των εργαζομένων του ΟΑΕΔ είναι πάντα τιτάνιο  στο τέλος της τουριστικής περιόδου» ανέφερε η κ. Αντωνοπούλου, σύμφωνα με το e-dimosio.gr. «Χρειάζεται υπεράνθρωπη προσπάθεια από μέρους τους για να ανταποκριθούν στις απατήσεις, έχουμε περιπτώσεις πχ στον Αρχάγγελο της Ρόδου όπου 7 υπάλληλοι πρέπει να διεκπεραιώσουν 6.000 αιτήσεις και το έκαναν σε λιγότερο από ένα μήνα. Οι ίδιες δυσκολίες υπάρχουν σε όλα τα ΚΠΑ της χώρας σε τουριστικές περιοχές και πολύ περισσότερο φέτος γιατί είχαμε ρεκόρ προσλήψεων στον τουρισμό, άρα είχαμε και τεράστιο αριθμό που δεν εργάζονταν μετά. Για τον λόγο αυτό έχουμε μεριμνήσει για προσλήψεις στον ΟΑΕΔ». Και ανέφερε ότι ενώ στην Ευρώπη υπάρχει ένας εργασιακός σύμβουλος για κάθε 300 ανέργους στην Ελλάδα είναι ένας προς 3.000.

Σε παλαιότερες δηλώσεις της η Διοικήτρια του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), Μαρία Καραμεσίνη, ειχε παραδεχτεί το ιδιο ακριβως οτι δηλαδη για να λειτουργήσει σωστα ο ΟΑΕΔ χρειαζονται μόνιμες προσλήψεις. «Η παροχή αυτών των υπηρεσιών στηρίζεται στους εργασιακούς συμβούλους ανέργων και εργοδοτών, των οποίων ο αριθμός θα αυξηθεί κατά 360 το 2017-8 με προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ», είχε δηλώσει η κ. Καραμεσίνη.

Το υπουργείο Εργασίας εχει αιτηθεί για φέτος 50 μόνιμες προσλήψεις από τις ειδικότητες ΠΕ Πληροφορικής και 28 από την ειδικότητα ΤΕ Πληροφορικής.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος