Πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή καλλιτεχνών, συλλόγων, φορέων και εθελοντών προγραμματίζει ο Δήμος Αγρινίου για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Το agriniovoice.gr σας παρουσιάζει τις μέχρι τώρα πληροφορίες που συγκέντρωσε για τις εορταστικές ημέρες.

Εντατικές είναι οι προετοιμασίες σε όλη την πόλη για τις γιορτές, με κλιμάκια του Δήμου Αγρινίου να βρίσκονται καθημερινά σε εγρήγορση για τον καθαρισμό και τον στολισμό της πόλης. Ήδη βέβαια έχουν γίνει πολλά βήματα στον συγκεκριμένο τομέα, ενώ λύνονται και κάποια μικροπροβλήματα που παρουσιάστηκαν στον ηλεκτροφωτισμό των οδών στην περιφέρεια του Αγρινίου το τελευταίο διάστημα.

Χριστούγεννα στο Αγρίνιο

Φέτος, όπως κάθε χρόνο, προγραμματίζεται σειρά εκδηλώσεων στην πλατεία Δημάδη και ειδικότερα στην Δημοτική Αγορά, στις Καπναποθήκες Παπαστράτου και την κεντρική πλατεία, ενώ ήδη έχει στολιστεί μεγάλο μέρος της πόλης. Η κορύφωση βέβαια θα γίνει με την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου που θα γίνει σε μία ξεχωριστή εκδήλωση το βράδυ της Παρασκευής 9 Δεκεμβρίου. Το δέντρο μάλιστα αποφασίστηκε φέτος να τοποθετηθεί ακριβώς στο κέντρο της πλατείας…

Δικό του Χριστουγεννιάτικο δέντρο ο Παναιτωλικός

Μιας και μιλάμε για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ο Παναιτωλικός θα έχει φέτος δικό του δέντρο, το οποίο θα τοποθετηθεί στην πλατεία μπροστά από το γήπεδο, εκεί που βρίσκεται και το άγαλμα του «Γάλλου». Αξίζει να σημειωθεί ότι για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Τίτορμου θα γίνει ειδική εκδήλωση από την ΠΑΕ, στην οποία θα παρεβρεθεί σύσσωμο το αντρικό ποδοσφαικό τμήμα της ομάδας, το τεχνικό τιμ και πιθανώς όλα τα μέλη του ΔΣ.

Τρενάκι των ξωτικών

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που αναμένεται να ξεκινήσουν το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, θα συμμετέχουν πολιτιστικοί σύλλογοι, καλλιτεχνικές ομάδες, ωδεία, νεανικά και μαθητικά μουσικά συγκροτήματα, σχολές χορού και επιχειρηματίες. Το πρόγραμμα των γιορτών αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και ένα μήνα, ενώ σύντομα θα ολοκληρωθεί και θα ανακοινωθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου!

Με τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα περιλαμβάνει:

-Το «τρενάκι των ξωτικών», το οποίο θα κάνει την πρώτη του βόλτα με τους παίκτες του Παναιτωλικού. Στη συνέχεια, με καθημερινά δρομολόγια, θα είναι στη διάθεση του κοινού.
-Χορευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης.
-Εορταστικές εκδηλώσεις στην Δημοτική Αγορά, στις Καπναποθήκες Παπαστράτου και την κεντρική πλατεία.
-Ειδικούς χώρους για τα πιτσιρίκια, όπου θα υπάρχουν διάφορες εορταστικές δράσεις και παιχνίδια για τα παιδιά.
-Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Με εθελοντές και οι φετινές εκδηλώσεις

Η φετινή προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος Αγρινίου συνοδεύεται από μεγάλη εθελοντική προσφορά των Δημοτών, αφού το κάλεσμα του Δήμου για συμμετοχή εθελοντών στις εκδηλώσεις είχε μεγάλη ανταπόκριση. Θυμίζουμε ότι η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου είχε απευθύνει στα τέλη Οκτωβρίου ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής για όσους ήθελαν να υποστηρίξουν τη φετινή προσπάθεια για το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Παγοτσουλήθρα

Έτοιμα το παγοδρόμιο και η παγοτσουλήθρα

Εδώ και μερικές ημέρες έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους το παγοδρόμιο και η παγοτσουλήθρα στην πλατεία Δημάδη, τα οποία ήδη έχουν υποδεχτεί αρκετό κόσμο της πόλης και όχι μόνο. Οι εργασίες διήρκησαν περίπου μία εβδομάδα, ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή και έκτοτε οι εγκαταστάσεις είναι ανοιχτές καθημερινά για τους ενδιαφερόμενους.

Θυμίζουμε ότι για πρώτη φορά τοποθετήθηκε παγοτσουλήθρα, στην οποία μικροί και μεγάλοι αναμένεται να διασκεδάσουν με τις ώρες πάνω σε ειδικά φουσκωτά στρώματα. Έχουν ήδη παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, ενώ οι διοργανωτές θα είναι συνεχώς κοντά στο κοινό, για οδηγίες και προσεκτική διαχείριση των εγκαταστάσεων και του περίγυρου (λόγω του πάγου).

Αξιοσημείωτο επίσης ότι στο παγοδρόμιο υπάρχουν δύο χώροι με πάγο, ο ένας εκ των οποίων είναι για αρχάριους.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος