Από τις 14 έως τις 19 Σεπτεμβρίου

Το Ανυπότακτο Αγρίνιο, τιμώντας και φέτος την 14η Σεπτεμβρίου του 1944, ημέρα της απελευθέρωσης του Αγρινίου από τον ΕΛΑΣ, καθώς και τη λειτουργία, αμέσως μετά, του 1ου Λαϊκού Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιεί μια σειρά από πολιτικές εκδηλώσεις με το γενικό τίτλο: «Αντίσταση, Μνήμη, Δικαιοσύνη».

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον κήπο της Τράπεζας της Ελλάδας από τις 14 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2018.

Την πρώτη μέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2018, στις 9:00 το βράδυ, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών», σε σκηνοθεσία: Ξενοφώντα Βαρδαρού και Γιάννη Ξύδα.

Από τις 14 έως 19 Σεπτεμβρίου θα εκτεθεί στο χώρο του κήπου, ένα συνοπτικό χρονικό της κατοχικής περιόδου, καθώς και του 1ου Λαϊκού Δημοτικού Συμβουλίου του Αγρινίου, μέσα από φωτογραφίες και κείμενα, που επιμελήθηκε ο Λευτέρης Τηλιγάδας. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή κάθε απόγευμα από τις 7:00 το απόγευμα έως τις 9:30 το βράδυ.

Τέλος, στις 19 Σεπτεμβρίου 2018, στις 7:00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί πολιτική συζήτηση με θέμα «Αντίσταση, Μνήμη, Δικαιοσύνη» με κεντρικούς εισηγητές, το Δημήτρη Παπαχρήστο και τον Αριστομένη Συγγελάκη, μέλη του «Εθνικού Συμβουλίου της Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας από την Ελλάδα».

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος