Στήλη για τα πρόσωπα και μιας και σήμερα είναι τα γενέθλια του πιο κοντινού μου ανθρώπου, θα την αφιερώσω στην αγαπημένη μου φίλη, την Ανθή Γκοβόστη (το θετικό του να έχεις τη δική σου στήλη!). Το ποια είναι και με τι ασχολείται είναι το τελευταίο που θα με απασχολούσε σήμερα εδώ…

«Φιλία εστί μία ψυχή εν δυσί σώμασιν ενοικουμένη». Αριστοτέλης

Σχέσεις, έρωτες, πάθη όλα αλλάζουν, ο πραγματικός όμως φίλος είναι εκεί, στα δύσκολα και στα εύκολα, στη χαρά και στον πόνο. Πολλές φορές μιλάμε για το βιβλίο της ζωής μας το οποίο θα σκεφτόμαστε μετά από πολλά χρόνια και είναι αλήθεια τόσο υπέροχο να το μοιράζεσαι με άλλους… Τι να πρωτοθυμηθώ λοιπόν. Υπάρχει μια πόλη συνδετικός κρίκος που μας ενώνει, μια πόλη που και οι δύο αφήσαμε πίσω. Υπάρχει μια Αθήνα που και αυτή μας ενώνει με όλα εκείνα τα υπέροχα βράδια που ξημερώναμε γελώντας για τις υπέροχες ανοησίες που κάναμε μαζί. Τα 2/3 της ζωής μας τα έχουμε ως τώρα κλείσει στο κουτί της Πανδώρας και δε σκοπεύουμε να το ξανανοίξουμε. Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται το τέλος της ζωής τους με το άλλο τους μισό σε μια ήσυχη γωνία. Εγώ πάλι θα ήθελα να βρίσκομαι κοντά στο μόνο άτομο που μπορεί να με αντέξει και να συζητάμε για όλα χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις, με θάρρος ή αλήθεια…..

Διαβάζω συχνά άρθρα για τη γυναίκα που είναι μόνη, αδύναμη, απροστάτευτη κτλ… Όχι, αυτό που μας συνδέει είναι η ανεξαρτησία της σκέψης μας, ο δυναμισμός, η αποφασιστικότητα, τα πάθη και τα λάθη που θελημένα κάνουμε.

Το μήνυμα «είναι επείγον πάρε με» που στέλνουμε η μία στην άλλη ακολουθεί πάντα από ένα ωχ… αλλά τι νόημα θα είχε αν η ζωή ήταν προγραμματισμένη και προβλέψιμη; Πολλοί άντρες βλέπουν επικριτικά τη γυναικεία φιλία, αλλά και πάλι αυτοί είναι τώρα παρελθόν στη ζωή μας ενώ η φιλία μας πιο δυνατή.

Τι θα σου ευχόμουν λοιπόν… Να αγαπηθείς όσο αγάπησες! Να αγαπάς με πάθος καθετί που σου δίνει ζωή και σε κάνει να χαμογελάς. Να ζήσουμε πολλά ακόμη ώστε το βιβλίο μας να γίνει τριλογία. Να ονειρεύεσαι τη μέρα και να ζεις τη νύχτα…

Ο φίλος σου είναι ο άνθρωπος που ξέρει τα πάντα για σένα και, παρόλα αυτά, ακόμα του αρέσεις. Elbert Hubbard

Αυτό το ξέρει τα πάντα για σένα με τρομάζει … αλλά τι νόημα θα είχε αν δεν τα μοιραζόμασταν;

Η οικογένειά μου, το alter ego μου, ο άνθρωπος που είναι πάντα εκεί να με ακούσει…Ανθή μου να μεγαλώνουμε πάντα έτσι… μένοντας παιδιά!  Είδες τι είναι η κολλητή σου να υποδύεται τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ; Καταστροφή! Να ευτυχήσεις με όποιον τρόπο εσύ αγαπάς!

Συλλεκτική… πιο blondies πεθαίνεις!

Ανθή μου και μιας και το καλοκαίρι φτάνει και φέτος δεν με κρατάει τίποτα άκουσέ το…  Σ’ αγαπώ πολύ αγαπημένη μου φίλη!

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος