Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας και οι τελευταίες παρεμβάσεις στην πλατφόρμα

Μετά από πολλές καθυστερήσεις και αναβολές, άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ». Η πλατφόρμα exoikonomisi.ypen.gr είχε ανοίξει από την Πέμπτη, 8 Μαρτίου, ωστόσο δεν είχαν ενεργοποιηθεί οι αιτήσεις.

Το άνοιγμα των αιτήσεων μάλιστα είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα (12/3), ωστόσο νέες επιπλοκές στο σύστημα πήγαν ακόμη πιο πίσω την έναρξή τους. Οι υπεύθυνοι της πλατφόρμας εντόπισαν τεχνικές παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν, προκειμένου να κατοχυρωθεί η απόλυτη ασφάλεια του συστήματος, προτού ενεργοποιηθεί η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων και αυτό ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας.

Οι αιτήσεις είναι πλέον ανοιχτές από τις 8:00 το πρωί της Τρίτης (13/3) και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο exoikonomisi.ypen.gr, όπου υπάρχουν και αναλυτικές οδηγίες για την διαδικασία.

Προβλήματα λειτουργίας

Λόγω βέβαια της υπερφόρτωσης του server του site, αντιμετωπίζονται προβλήματα συνδεσιμότητας και λειτουργίας της ιστοσελίδας από τις πρώτες κιόλας ώρες που άνοιξαν οι αιτήσεις. Οι ενδιαφερόμενοι, λοιπόν, θα πρέπει να είναι υπομονετικοί, μέχρις ότου ανοίξει η ιστοσελίδα.

Βασικές πληροφορίες για το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 209 εκ. ευρώ και προβλέπει επιδότηση έως και 70%. Οι δικαιούχοι θα επιλέγονται με κριτήρια το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση.

Κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να υποβάλει μόνο μία αίτηση. Επιτρέπεται η υποβολή αιτήσεων για περισσότερες ιδιοκτησίες από το ίδιο πρόσωπο μόνο εάν οι επιπλέον της μίας αιτήσεις αποτελούν μέρος αίτησης/αιτήσεων που αφορά σε πολυκατοικία. Για κάθε επιλέξιμη κατοικία πρέπει να υποβληθεί μία μόνο αίτηση.

Όλες οι επεμβάσεις ανακαίνισης – ενεργειακής αναβάθμισης και όλες οι επιθεωρήσεις από ενεργειακό επιθεωρητή θα πρέπει να γίνονται σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ). Αν κάποιος είχε εκδώσει εκδώσει Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) πριν από τις 26 Νοεμβρίου 2017 πρέπει να το επανεκδώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Έπεσε» από τις συνεχόμενες προσπάθειες εισόδου των ενδιαφερομένων η ηλεκτρονική πλατφόρμα – «Πάγωσαν» οι αιτήσεις

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος