Ανακοίνωση σχετικά με τον Διοικητή του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας κ. Μιχάλη και για τις εφημερίες εξέδωσε το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων και οι Ιατροί του Νοσοκομείου Μεσολογγίου «Χατζηκώστα». Στην ανακοίνωση αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι «ο κ. Μιχάλης έστειλε τροποποίηση του προγράμματος εφημεριών του Νοσοκομείου» και τονίζουν ότι «ο κ. Μιχάλης έχει την αποκλειστική ευθύνη κάθε δυσλειτουργίας που τυχόν θα προκύψει»…

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από την Κυριακή 03/09/2017, κατόπιν της απόφασης του Δ.Σ. του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας να αναστείλει για 7 ημέρες τη λειτουργία των χειρουργείων στο Νοσοκομείο Αγρινίου, το Νοσοκομείο μας καλύπτει όλα τα χειρουργικά περιστατικά του Νομού.

Μπροστά σε αυτό το γεγονός και με δεδομένη την έλλειψη προσωπικού σε ειδικότητες που συνδέονται με την λειτουργία του χειρουργείου (Καρδιολόγοι-Αναισθησιολόγοι) ζητήθηκε από το Νοσοκομείο μας η ενίσχυση των ειδικοτήτων αυτών.

Αντί αυτού ο Διοικητής του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας Κος Μιχάλης έστειλε τροποποίηση του προγράμματος εφημεριών του Νοσοκομείου μας, η οποία αναγκάζει τους δύο εναπομείναντες σε εμάς Καρδιολόγους να εφημερεύουν κάθε δεύτερη μέρα για όλο αυτό το διάστημα. Αυτό όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας όχι μόνο είναι αντίθετο με τις κοινοτικές και εθνικές οδηγίες περί εφημέρευσης, αλλά είναι και βιολογικά αδύνατο με όλους τους κινδύνους που εγκυμονεί τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους γιατρούς.

Ζητάμε από τον Κο Μιχάλη να πράξει αυτό που επιτάσσει ο κοινός νους, δηλαδή την ενίσχυση των ειδικοτήτων όπως αυτό ζητήθηκε.

Αλλιώς έχει την αποκλειστική ευθύνη κάθε δυσλειτουργίας που τυχόν θα προκύψει.»

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος