Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας θα υποδεχθεί τους αθλητές δρομείς για τον 19ο Άκτιο Ημιμαραθώνιο Δρόμο.

Ο Ημιμαραθώνιος θα ξεκινήσει στις 09:15 από το ύψος του αεροδρομίου του Ακτίου με κατεύθυνση προς τον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας (δρόμος Άκτιο-Λευκάδα με μια παραλιακή παράκαμψη). Θα ακολουθήσει τον δρόμο Λευκάδα-Βόνιτσα και στην συνέχεια, σε μια ειδυλλιακή διαδρομή πίσω από το Κάστρο της Βόνιτσας (περιοχή Χώρα) θα καταλήξει στην παραλία της Βόνιτσας, στο ύψος της πλατείας του Δημαρχείου Ακτίου-Βόνιτσας.

Μαζί με τον Ημιμαραθώνιο γίνεται και ο δρόμος των 5.000 μέτρων, αλλά και των 1.000 μέτρων για μικρά παιδιά (κάτω των 12 ετών). Η διαδρομή που έχει επιλεχθεί για τα 5.000 μέτρα περιλαμβάνει το γύρο του Κάστρου (περιοχή Χώρα), το άλσος της Σαλτίνης και το πανέμορφο νησάκι της Κουκουμίτσας. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 9:45 από την παραλία της Βόνιτσας στο ύψος της πλατείας Δημαρχείου Ακτίου-Βόνιτσας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικώς στο 26430-22232, στο email [email protected] καθώς και ηλεκτρονικά στο link https://goo.gl/FeqF1E.

Πολλοί αθλητές από πολλές περιοχές

Οι αγώνες 1.000 και 5.000 μέτρων συγκεντρώνουν πολλούς αθλητές από τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας, αλλά και από άλλες περιοχές, όπως η Πρέβεζα, η Λευκάδα, η Αμφιλοχία, το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι, η Ηγουμενίτσα και η Άρτα (υπάρχουν και συμμετοχές από συλλόγους Αθήνας, Πάτρας, Ιωαννίνων κ.α.).

Οι δρόμοι περνούν από ειδυλλιακές τοποθεσίες, όπως το Κάστρο, το νησάκι της Κουκουμίτσας, το άλσος της Σάλτινης και τον παραλιακό δρόμο της Βόνιτσας.

Οι αγώνες των 1000 μέτρων αφορούν μαθητές-τριες της B’-Γ’- Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, αλλά και παιδιά από άλλες περιοχές. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 11:45 π.μ. με εκκίνηση την αφετηρία Πλατεία Δημαρχείου. Οι μικροί αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται από τις 11:00 στον χώρο του αγώνα.

Θα κατευθυνθούν δε από το Δημαρχείο Βόνιτσας προς την παραλία και το Κάστρο (περιοχή Χώρα). Θα ακολουθήσουν τον χωματόδρομο μετά το λιμάνι και στο ύψος του (Hora Paradiso) θα στρίψουν πάλι προς την παραλία, όπου και θα τερματίσουν στην Πλατεία Δημαρχείου.

Σε όλα τα παιδιά θα απονεμηθούν μετάλλια και δίπλωμα συμμετοχής και θα βραβευθούν με Κύπελλα οι τρεις πρώτοι μαθητές και οι τρεις πρώτες μαθήτριες.

Στον αγώνα των 5.000 μέτρων έχουν δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες, γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας και μαθητές-μαθήτριες Γυμνασίου – Λυκείου (αφού προσκομίσουν κατά την εγγραφή τους υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα). Ο Αγώνας θα ξεκινήσει στις 9:45 π.μ. από τον τερματισμό του Ημιμαραθώνιου Ακτίου Δρόμου στην παραλία της Βόνιτσας στο ύψος του Δημαρχείου.

Θα κατευθυνθεί προς την Χώρα (περιμετρικά του Κάστρου) στην συνέχεια θα στρίψει στο ύψος του Ταχυδρομείου της Βόνιτσας προς την παραλία και αφού φτάσει στην τράπεζα Πειραιώς θα ακολουθήσει τον παραλιακό δρόμο προς την Κουκουμίτσα (θα γίνει ο γύρος της Κουκουμίτσας) και θα γυρίσει στην παραλία της Βόνιτσας τερματίζοντας στην Πλατεία Δημαρχείου.

Εγγραφές για τα 5.000 μέτρα γίνονται καθημερινά από τις 08.30 π.μ. έως 14.00 μμ στα γραφεία του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας στον Παιδικό Σταθμό Βόνιτσας και στο τηλέφωνο 26430 22232.

Νούμερα και βραχιόλια θα δίνονται το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα Δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο Βόνιτσας από τις 18.00 έως τις 20.30 και την ημέρα του αγώνα στο Δημαρχείο της Βόνιτσας από τις 08.15 έως και τις 09.00.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος