Οι CYANNA (προφέρεται σι-άνα) είναι ένα ελληνικό ροκ συγκρότημα, στηρίζονται κυρίως στη νέα μορφή της ροκ μουσικής που χαρακτηρίζεται ως alternative. Πρόκειται για ένα από τα πιο δραστήρια ελληνικά συγκροτήματα στον χώρο και τα κομμάτια τους ακούγονται ολοένα και περισσότερο σε δημόσιους χώρους, τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές και στα ραδιόφωνα. Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που λες «αυτό αποκλείεται να είναι ελληνικό συγκρότημα». Ναι, αξίζει να τους… τεστάρετε!

Ξεκινώντας στις 4 Μαρτίου του 1999 προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάτι το διαφορετικό στον ελληνικό χώρο της ροκ μουσικής. Όπως οι ίδιοι έχουν πει σε συνεντεύξεις τους, ξεκίνησαν «με συναντήσεις στο σπίτι μιας παρέας που δίψαγε να φτιάξει μουσική. Τα πρώτα demos φτιάχτηκαν σε ένα δωμάτιο, γράφαμε και παίζαμε αλλοπρόσαλλα πράγματα ψάχνοντας την ταυτότητά μας, προσπαθώντας να ικανοποιήσουμε τη ανάγκη για έκφραση μέσα από τη μουσική».

Έκαναν τα πρώτα τους βήματα με ένα promotion cd το 2002, ενώ το 2004 εξέδωσαν το πρώτο τους επίσημο άλμπουμ («Άγγιξέ το»). Το 2004 έβγαλαν τον δίσκο («Just a Crash) που ουσιαστικά τους καθιέρωσε στον χώρο της Ελληνικής μουσικής με το πιο γνωστό κομμάτι τους (Shine) να κοσμεί μία από τις διαφημίσεις της Vodafone. Το 2010 σειρά είχε ο δίσκος με όνομα «End is near» και φέτος παρουσίασαν τη νέα τους δουλειά («The Undressed EP»).

Το Just a Crash είναι μέχρι στιγμής η μεγαλύτερη επιτυχία τους προσφέροντάς τους μια υποψηφιότητα στην κατηγορία Greek Act των MTV European Music Awards 2008 και το βραβείο για το καλύτερο Alternative Video Clip στα Mad Video Music Awards 2009.

Στα αξιοσημείωτα για τους CYANNA, είναι ότι έχουν συνεργαστεί με τους MGMT, The Stranglers, IAMX, Fischerspooner και Gorillaz Soundsystem, αλλά και τη Δήμητρα Γαλάνη.

Ένταση, ρυθμός και ενέργεια είναι το τρίπτυχο που σε συνδυασμό με τους άμεσους στίχους δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα σύγχρονου Rock ‘N’ Roll, με ηλεκτρονικά στοιχεία και επιρροές από τα 60’s μέχρι και σήμερα.

Το συγκρότημα αποτελείται από τους:

Νίκο (πιάνο και πλήκτρα), Σπυρέα (φωνητικά, στίχοι), Αντώνη (κιθάρα), Ιάσωνα (ντραμς), Νάσο (μπάσο)

5 τραγούδια που σας προτείνουμε:

Shine, Chinese Dress, Miles and Miles, I know you well, To love forever

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος