Τέσσερις συνολικά συλλήψεις

Συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου (24/3) στην παλιά Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, δυο άνδρες, 30 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών, καθώς και αντίσταση.

Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθησαν ακόμη δυο 18χρονοι άνδρες, συνεργοί των δραστών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για συνέργεια στη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης για έλεγχο στον 30χρονο και στον 27χρονο, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο και κινούταν στην Παλαιά Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων. Οι δράστες δεν συμμορφώθηκαν στις υποδείξεις τους, ανέπτυξαν ταχύτητα, ενώ παράλληλα απέρριψαν από το παράθυρο του αυτοκινήτου στο οδόστρωμα μια συσκευασία, η οποία αφού περισυλλέχθηκε, διαπιστώθηκε ότι περιείχε 160 γραμμάρια κοκαΐνης και δύο κινητά τηλέφωνα.

Μετά από καταδίωξη, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τους δύο διακινητές ναρκωτικών και τους συνέλαβαν, ενώ βρήκαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και κατάσχεσαν 430 ευρώ, αποδείξεις διοδίων και έγγραφα μεταφοράς χρημάτων.

Αξιοσημείωτο ότι, οι δύο διακινητές προέβαλλαν αντίσταση στους αστυνομικούς κατά την σύλληψη τους, απωθώντας τους με τα άκρα τους.

Ταυτόχρονα, δεύτερη ομάδα αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, εντόπισε και συνέλαβε στο 59ο χιλιόμετρο της παλιάς Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, τους δύο 18χρονους, οι οποίοι επιβαίνοντας σε δίκυκλο, προπορεύονταν των διακινητών, με σκοπό να τους ενημερώνουν για την παρουσία αστυνομικών κατά την διαδρομή. Σε σωματικές έρευνες που ενεργήθηκαν στους δύο 18χρονους, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και 270 ευρώ συνολικά.

Το αυτοκίνητο και το δίκυκλο που χρησιμοποίησαν οι διακινητές και οι προπομποί, αντίστοιχα, κατασχέθηκαν ως μέσα διευκόλυνσης τέλεσης της μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος