Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Παιδική και τη Νεανική Λογοτεχνία που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου, σε συνεργασία με την Α/θμια και τη Β/θμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Τρίτη 28 Μαρτίου όπου Αιτωλοακαρνάνες συγγραφείς συνάντησαν μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών σχολείων του Δήμου. Ταυτόχρονα στην Παιδική Δημοτική Βιβλιοθήκη βρέθηκαν λογοτέχνες, οι οποίοι συνομίλησαν και συζήτησαν με παιδιά. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 με την Κεντρική Εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κτίριο της πρώην Τράπεζας Ελλάδος.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μαρία Παπαγεωργίου αφου ευχαρίστησε όλους τους συγγραφείς για την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους τόνισε «την σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα του να καθιερωθεί ως θεσμός η συγκεκριμένη εκδήλωση στο Δήμο Αγρινίου». Εξήγγειλε δε παιδικό διαγωνισμό αφίσας σχετικής με την εκδήλωση για την επόμενη χρονιά, για την οποία θα υπάρξει βράβευση. Επίσης εξήγγειλε διαγωνισμό καταγραφής λαϊκού παραμυθιού και διαγωνισμό συγγραφής έντεχνου παραμυθιού από τα παιδιά.

Βασικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Δρ. Απόστολος Βετσόπουλος, σχολικός σύμβουλος Β/θμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η Βιωματική – Εκφραστική Λειτουργία στο Λογοτεχνικό Κείμενο» και ο κ. Παντελής Φλωρόπουλος, συγγραφέας – εκδότης εφημερίδας «Αναγγελία», ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η Κοσμολογία των Λαϊκών Παραμυθιών».

Η εκδήλωση έκλεισε με Απονομή Τιμητικών Διπλωμάτων σε Αιτωλοακαρνάνες συγγραφείς

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος κ.Σπύρος Αδάμης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αγίου Κωνσταντίνου και Πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου «Ορφέας» κ. Θέμης Γαμβρούλης, ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διευθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Θεόδωρος Τσιλίκας, η Πρόεδρος του Λαογραφικού Συλλόγου κ. Μαίρη Χρυσικοπούλου, η Πρόεδρος του Φιλολογικού Συλλόγου «Κων/νος Χατζόπουλος» κ.Βασιλική Μαραγιάννη και πολλοί άλλοι.

Την εκδήλωση συντόνισε η κ. Μεταξούλα Μανικάρου, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος