Απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου «Η Ένωση» την Κυριακή 16 Ιουλίου, στις 10 το πρωί, στον πεζόδρομο της Χ. Τρικούπη (Δημαρχείο).

«Δεν θα γίνουμε δούλοι για τις πολυεθνικές. Νομική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας ΤΩΡΑ!» σημειώνει το Σωματείο και τονίζει: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την ουσιαστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, υλοποιεί κι ολοκληρώνει ένα πάγιο αίτημα των μεγαλεμπόρων και των πολυεθνικών, που ξεκίνησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ανοίγει το δρόμο για την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων, για τη λειτουργία τους 24 ώρες το 24ωρο».

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι του Αγρινίου αναφέρουν πως «η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας σε συνδυασμό με όλο το πλέγμα των αντεργατικών νόμων (κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων, εκ περιτροπής εργασία, ενεργός και ανενεργός χρόνος εργασίας, σπαστό ωράριο, ωρομίσθιο, μερική απασχόληση) μας οδηγεί στην απόλυτη εξαθλίωση, με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία, στην οικογενειακή ζωή, στην προσωπική ζωή, στο δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο για μας και τα παιδιά μας, για την ξεκούρασή μας» και υπογραμμίζουν ότι «μόνοι ωφελημένοι από την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας είναι τα μονοπώλια, που ανοίγουν και λειτουργούν, πατώντας πάνω στην αρχή του λεγόμενου ελεύθερου ανταγωνισμού, που η ΕΕ υπερασπίζεται».

Τι διεκδικούν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι με την απεργία της 16ης Ιουλίου.

  • Νομοθετική  κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
  •  Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Κατάργηση των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπάλληλους και οδηγούν τους αυτοαπασχολούμενους σε χρέη και λουκέτα.
  • Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό  – λαϊκό εισόδημα. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.
Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος