Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών από τη νεροποντή – Σπίτια έχουν πλημμυρίσει σε Μακύνεια και Πλατανίτη

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 15 Ιουλίου η καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας σε περιοχές του Δήμου Ναυπακτίας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Λουκόπουλος την Δευτέρα εστάλη στο υπουργείο Εσωτερικών το αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δημοτική Ενότητα Αντιρρίου, ενώ οι κάτοικοι μπορούν να ενημερώνουν το γραφείο του δημότη για τις ζημιές που έχουν υποστεί.

Σπίτια έχουν πλημμυρίσει σε Μακύνεια και Πλατανίτη

Σχετικά με το μέγεθος των ζημιών, ο κ. Λουκόπουλος είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν, είναι αρκετά τα σπίτια που έχουν πλημμυρίσει, κυρίως στις περιοχές της Μακύνειας και του Πλατανίτη, ενώ πολλά απ’ αυτά ήταν κλειστά την ώρα της σφοδρής καταιγίδας, αφού οι ιδιοκτήτες τους δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών.

Όσον αφορά στο ζήτημα των υποδομών, ο Δήμαρχος σημειώνει ότι το σοβαρότερο πρόβλημα εντοπίζεται στην αγροτική οδοποιΐα, προσθέτοντας ότι έχουν απομακρυνθεί οι χωμάτινοι όγκοι, αλλά η μετάβαση σε γεωργικές και κτηνοτροφικές μονάδες γίνεται με δυσκολία.

Αγωνία για το νέο κύμα κακοκαιρίας

Τέλος, όπως τονίζει ο Δήμαρχος, οι μετεωρολογικές προβλέψεις για νέο κύμα κακοκαιρίας έχουν προκαλέσει αγωνία στους κατοίκους, ενώ ας σημειωθεί ότι η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχει ήδη ζητήσει από τις υπηρεσίες, που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από έντονα καιρικά φαινόμενα, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

Θυμίζουμε πως το βράδυ του Σαββάτου, ξημερώματα Κυριακής, σφοδρή νεροποντή προκάλεσε πολύ σοβαρά προβλήματα σε οικισμούς του Δήμου Ναυπάκτου. Η ορμή του νερού γκρέμισε δρόμους και γέφυρες, ενώ σε πολλά σημεία η λάσπη εισέβαλε στα σπίτια κατοίκων.

Χαρακτηριστικές ήταν οι εικόνες των οδηγών που εγκλωβίστηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στα τούνελ της Κλόκοβας στην Ιόνια Οδό στο ύψος του Αντιρρίου, αλλά και οι καταστροφές σε δρόμους και υποδομές.

ΠΗΓΗ

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος