Έναρξη της νέας προσκοπικής χρονιάς

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του πρώτου συστήματος προσκόπων Αγρινίου με αφορμή την έναρξη της προσκοπικής χρονιάς 2018 στη λέσχη τους.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο πάτερ Λεωνίδας, ο οποίος αγίασε ένα-ένα όλα τα παιδιά κι ευχήθηκε μία όμορφη δημιουργική και γεμάτη δραστηριότητες χρόνια.

Στη συνέχεια έγινε αναδρομή της περσινής χρονιάς με μία παρουσίαση φωτογραφιών και βίντεο ιδιαίτερα για τις καλοκαιρινές δράσεις του συστήματος, δημιουργώντας ανυπομονησία για τις επόμενες δράσεις που έχουν ήδη προγραμματιστεί. Κατόπιν βραβεύτηκε ο ανιχνευτής Σωκράτης Μυγδάκης για την επιτυχία του στη δοκιμασία της Δάφνης, μια ανώτερη διάκριση για τον Έλληνα Πρόσκοπο. Επίσης, βραβεύτηκε η Σ.Ε.Φ.Α.Ρ. με τους εργαζομένους της για την διαχρονική προσφορά τους στο σύστημα.

Οι πρόσκοποι Αγρινίου συμμετέχουν σε πολλές κοινωνικές δραστηριότητες, όπως τη συλλογή φαρμάκων για το κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου, τη δράση με τον τίτλο «χάρισε ένα χαμόγελο σε ένα παιδί το αξίζει γίνε εσύ Ο αϊ-Βασίλης του» τα Χριστούγεννα, την ανακύκλωση κινητών με τη Vodafone, τη δράση Let’s do it που γίνεται κάθε χρόνο πανελληνίως, καθώς και άλλες δράσεις.

Οι δράσεις των τμημάτων πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή απόγευμα στις 5 η ώρα, στο σύστημα, Παπαρηγοπούλου 55β, στις εργατικές κατοικίες του Αϊ Γιάννη Ρηγανά.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6972851049, 6937327125, 6941404467.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος