Τελέσθηκε τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 ο αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Αγρινίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης». Ο αγιασμός πραγματοποιήθηκε στο σχολικό συγκρότημα του 2ου και του 6ου Γυμνασίου Αγρινίου, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, μαθητών και γονέων και με την παρουσία των Αντιδημάρχων Αγρινίου κυρίου Νικολάου Γκρίζη και κυρίας Μαρίας Σαλμά, της υπεύθυνης εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου, κυρίας Ανθούλας Μακρή καθώς και των κ.κ. Κωνσταντίνου Νάκου, εκπροσώπου της Περιφερειακής Εκπαιδεύσεως & Συμβούλου Μαθηματικών και Φωτίου Μάλαινου, τέως Λυκειάρχη.

Μετά τον Αγιασμό, αναγνώσθηκε από τον πατέρα Κωνσταντίνο Καντάνη μήνυμα και χαιρετισμός του Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας, κ.κ. Κοσμά, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν εκ μέρους της Περιφερειακής Εκπαιδεύσεως ο κύριος Κωνσταντίνος Νάκος και εκ μέρους του Δήμου Αγρινίου η Αντιδήμαρχος κυρία Μαρία Σαλμά, αρμόδια για θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μαθήσεως. Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους των παιδιών της περσινής Γ’ Λυκείου του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που πέτυχαν στις εισαγωγικές εξετάσεις, η Αλίκη Κοντογιάννη.

Τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Αγρινίου που διοργανώνει ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου και που θα λάβουν χώρα στις αίθουσες του 6ου Γυμνασίου Αγρινίου, συνεχίζονται φέτος για 6η συνεχόμενη χρονιά, για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου με την στήριξη 63 εθελοντών καθηγητών και καθηγητριών που θα διδάξουν καθώς και 7 εκπαιδευτικών που θα προσφέρουν εθελοντικώς υπηρεσίες γραμματειακής υποστήριξης. Από την Α΄ Γυμνασίου έως και την Α΄ Λυκείου θα λειτουργήσουν 3 τμήματα για κάθε τάξη, ενώ από 5 τμήματα θα λειτουργήσουν για τις Β΄ και Γ΄ Λυκείου.

Οι εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο έχουν ήδη ξεπεράσει τις 300 και πολλές ακόμη οικογένειες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να εγγράψουν τα παιδιά τους. Για το λόγο αυτό, ανακοινώνεται για όσους μαθητές δεν έχουν προλάβει ακόμη να προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και να εγγραφούν, ότι επιπρόσθετες εγγραφές θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017 στις 6 μ.μ.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα δίδει και φέτος στους μαθητές του δωρεάν σημειώσεις για όλα τα μαθήματα, ώστε να μπορέσουν όλα τα παιδιά να εισαχθούν σε μεγαλύτερη τράπεζα γνώσεων.

Μετά από σχετικό αίτημα αρκετών ενηλίκων, κυρίως φοιτητών του Εσπερινού Λυκείου, οι οποίοι επιθυμούν να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις και χρειάζονται την ανάλογη φροντιστηριακή υποστήριξη, ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου προβαίνει σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, προκειμένου να διδάξουν σε τμήμα αποφοίτων ενηλίκων που πρόκειται να δημιουργηθεί. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη Γραμματεία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου (καθημερινά 6-8 μ.μ. στο 6ο Γυμνάσιο Αγρινίου, τηλέφωνο 693-8298086) ή να επικοινωνήσουν με τον πατέρα Κωνσταντίνο Καντάνη, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αγρινίου (τηλέφωνο 26410-22824 ).

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος