Τελέστηκε ο αγιασμός για το σχολικό έτος 2018-2019

Με την ευλογία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ.κ. Κοσμά, τελέσθηκε την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, ο αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Αγρινίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης», για το σχολικό έτος 2018-2019, τα οποία συνεχίζονται για έβδομη συνεχή χρονιά.

Ο αγιασμός πραγματοποιήθηκε στο σχολικό συγκρότημα του 2ου και του 6ου Γυμνασίου Αγρινίου, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, μαθητών και γονέων και με την παρουσία της Αντιδημάρχου Αγρινίου Μαρίας Σαλμά, της υπεύθυνης εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου Ανθούλας Μακρή, του Δημοτικού Συμβούλου Σπυρίδωνος Αδάμη, υπεύθυνου για την εποπτεία και τον συντονισμό σε θέματα Βιβλιοθηκών και αρχείων καθώς και για την προώθηση και διαφύλαξη της Πολιτισμικής Κληρονομιάς του Δήμου Αγρινίου.

Επίσης παρευρέθησαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Νάκος, συντονιστής σχολικών συμβούλων Δυτικής Ελλάδας κι εκπρόσωπος της Περιφερειακής Εκπαιδεύσεως και Φώτιος Μάλαινος, τέως Λυκειάρχης.

Μετά τον αγιασμό, αναγνώσθηκε από τον πατέρα Κωνσταντίνο Καντάνη μήνυμα και χαιρετισμός του Μητροπολίτη, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν εκ μέρους της Περιφερειακής Εκπαιδεύσεως ο κύριος Κωνσταντίνος Νάκος κι εκ μέρους του Δήμου Αγρινίου η Αντιδήμαρχος Μαρία Σαλμά.

Χαιρετισμό εκ μέρους των εθελοντών καθηγητών απηύθυνε η φιλόλογος Ειρήνη Θώδη, η οποία ήταν από τα πρώτα παιδιά που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμιο ως μαθήτρια του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Δήλωσε μάλιστα τη συγκίνησή της, γιατί επέστρεψε να ανταποδώσει στο κοινωνικό σύνολο το καθήκον της.

51 εθελοντές καθηγητές – Ήδη πάνω από 220 εγγραφές

Τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου συνεχίζονται για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου, με την στήριξη 51 εθελοντών καθηγητών και καθηγητριών που θα διδάξουν καθώς και  3 εκπαιδευτικών που θα προσφέρουν εθελοντικώς υπηρεσίες γραμματειακής υποστήριξης. Από την Α΄ Γυμνασίου έως και την Α΄ Λυκείου θα λειτουργήσουν 3 τμήματα για κάθε τάξη, ενώ από 5 τμήματα θα λειτουργήσουν για τις Β΄ και Γ΄ Λυκείου.

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεπεράσει τις 220 και πολλές ακόμη οικογένειες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, για να εγγράψουν τα παιδιά τους. Για το λόγο αυτό, επιπρόσθετες εγγραφές θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017 στις 18:00.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα δίδει και φέτος στους μαθητές του δωρεάν σημειώσεις για όλα τα μαθήματα.

Κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς

Ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου προβαίνει σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, προκειμένου να διδάξουν σε τμήμα αποφοίτων ενηλίκων που πρόκειται να δημιουργηθεί.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη Γραμματεία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου (καθημερινά 6-8 μ.μ. στο 6ο Γυμνάσιο Αγρινίου, τηλέφωνο 693-8298086) ή να επικοινωνήσουν με τον πατέρα Κωνσταντίνο Καντάνη, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αγρινίου (τηλέφωνο 26410-22824).

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος