«Σάββατα στην πόλη» με το Δη.Πε.Θε.

Το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα «Σάββατα στην πόλη», φιλοξενεί και παρουσιάζει την παράσταση «Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού η Διάφανη» του Περικλή Μοσχολιδάκη, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018 (21:00) στην αίθουσα του Δημοτικού θεάτρου. ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 10€ κανονικό και 6€ μειωμένο
Κρατήσεις εισιτηρίων τις εργάσιμες ημέρες στο τηλέφωνο: 26410 21158 (9:00-13:00). Η πώληση εισιτηρίων θα γίνεται στο Ταμείο του θεάτρου την ημέρα της παράστασης, το Σάββατο 22-12-2018 (19:00-21:00).

Υπόθεση του έργου

Η Αγγέλικα Νίκλη πουλήθηκε σε ηλικία 13 ετών στον Κόντε Νικόλαο Σαλαμών για να γίνει παλλακίδα του – μαντενούτα του και έκανε μαζί του δύο νόθα αγόρια, τον Διονύσιο που αναδείχτηκε Εθνικός ποιητής των Ελλήνων και τον Δημήτριο που έγινε Γερουσιαστής των Ιονίων Νήσων. Λίγο πριν πεθάνει ο γέρο Κόντες Σαλαμών παντρεύεται τη μαντενούτα του και νομιμοποιεί τα νόθα παιδιά του που γίνονται και βασικοί κληρονόμοι της τεράστιας περιουσίας του. Η σχέση λατρείας του Διονύσιου με τη μητέρα του Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού γκρεμίζεται οριστικά όταν ο ετεροθαλής αδελφός του Διονύσιου Ιωάννης Λεονταράκης, γιος της μητέρας του από επόμενο γάμο διεκδικεί μέρος της περιουσίας του Κόντε Σαλαμών και η μητέρα του παίρνει το μέρος του. Την ώρα που η Ελλάδα καίγεται απ’ άκρη σ’ άκρη με την Επανάσταση του 1821, η Δίκη Σαλαμών συγκλονίζει την Ελλάδα και η Αγγέλικα, θύμα τελικά της αντιδικίας, διασύρεται σε ολόκληρο τον Ελληνισμό καθώς η προσωπική της ζωή συζητιέται παντού και η ίδια Διάφανη από παντού βιώνει τον φοβερό εξευτελισμό, τη φτώχεια και την εγκατάλειψη.

Συντελεστές

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Περικλής Μοσχολιδάκης
Σκηνικά – Κοστούμια: Μάριος Βουτσινάς
Φωτισμοί: Παναγιώτης Γιατρός
Φωτογραφίες – Τρέιλερ: Αντώνης Μικρόβας
Φωτογραφίες παράστασης: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Αφίσα – Γραφιστικά: Δημήτρης Μητσιάνης
Φωνή Διονύσιου Σολωμού: Περικλής Μοσχολιδάκης
Στην παράσταση παίζει βιολοντσέλο ο Κωνσταντίνος Χίνης
Στον ρόλο της Αγγέλικας η Μάγδα Κατσιπάνου

Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη Περικλή Μοσχολιδάκη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι Αριστούχος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Παρακολούθησε σεμινάρια Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής στο Θέατρο Τέχνης της Μόσχας {ΜΧΑΤ}. Σπούδασε Κλασικό Τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο και Θεατρικό Τραγούδι στο Ωδείο ATHENAEUM. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ηθοποιός για πολλά χρόνια του Εθνικού Θεάτρου, του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κούν, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, του Θεσσαλικού Θεάτρου και άλλων, συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους Σκηνοθέτες του Θεάτρου μας και έπαιξε σε πολλές παραστάσεις Αρχαίου Δράματος στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, σε όλα σχεδόν τα Αρχαία Θέατρα του τόπου μας και σε μεγάλα Θεατρικά Φεστιβάλ του εξωτερικού. Σκηνοθέτησε την παράσταση «ΗΛΕΚΤΡΑ project» στο Θέατρο CARTEL και την παράσταση «ΤΡΩΑΔΕΣ –ΕΚΑΒΗ η Τραγωδία Των Ηττημένων» στο ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ. Διδάσκει Υποκριτική και Αγωγή του Λόγου σε Δραματικές Σχολές της Αθήνας.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος