Κίνηση αλληλεγγύης από τους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ

Οι μαθητές του Β4 Υγείας του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου και οι μαθητές του προγράμματος «Σχολική Διαμεσολάβηση», μαζί με τους εκπαιδευτικούς κ. Ξένου Ευρυδίκη και η κ. Γεωργίου Ειρήνη, επισκέφτηκαν την Τετάρτη (21/3) το Σπίτι Ημερήσιας Φροντίδας «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στα Καλύβια Αγρινίου.

Στόλισαν το σπίτι με τα «Αερόστατα της Αγάπης», στο πλαίσιο του εθελοντισμού «Υousmile» και της δράσης του σχολείου, που ονομάζεται «Παιδιά που βοηθάνε παιδιά».

Οι μαθητές, με ιδιαίτερο ταλέντο και χαρά, έκαναν την εικαστική παρέμβαση με τα αερόστατα που κατασκευάσθηκαν με την καθοδήγηση της κας Ξένου. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους της Ημερήσιας Φροντίδας από την υπεύθυνη Ψυχολόγο κ. Χαραλαμποπούλου και την κα Σοφία Σακαβέλα, οι οποίες ενημέρωσαν τα παιδιά για τις δράσεις του Οργανισμού, για τις υπηρεσίες και το παιδαγωγικό και κοινωνικό έργο που παρέχεται στα παιδιά που φιλοξενούνται.

«Βαθιά μας πεποίθηση είναι ότι τέτοιες επισκέψεις εκπέμπουν πολλαπλά μηνύματα αγάπης, εθελοντικής προσφοράς και ευαισθητοποίησης για το μεγάλο πρόβλημα παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο. Να συγχαρούμε ιδιαίτερα τους μαθητές του τμήματος Βρεφονηπιοκόμων και τις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας κυρίες Ξένου Ε. και Γεωργίου Ε., που διακρίνονται για την παιδαγωγική τους ευαισθησία, την διάθεση προσφοράς και την επαγγελματική κατάρτιση, στέλνοντας μηνύματα πανανθρώπινα στους μαθητές μας και γενικότερα στην κοινωνία» σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του το σχολείο.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος