Με την παράσταση «Δείπνο Ηλιθίων»

Το φετινό 7ο «Θεάτρου Όψεις» ολοκληρώνει με επιτυχία την πραγματοποίησή του, με την παράσταση «Δείπνο Ηλιθίων» από την Θεατρική Ομάδα Αιτωλικού του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Αιτωλικό»

Η παράσταση θα δοθεί την Τετάρτη 1η Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στο ανοικτό θέατρο Αιτωλικού. Θα παραβρεθεί και θα τιμηθεί η ηθοποιός Έφη Παπαθεοδώρου, η γνωστή σε όλους μας «Θεοπούλα»!

«Δείπνο Ηλιθίων» του Φρανσίς Βεμπέρ

Μετάφραση, Νικολέτα Κοτσαηλίδου
Σκηνοθεσία, Διδασκαλία, Προσαρμογή – Φραντζέσκα Ιωαννίδη
Σκηνογραφία – Η Θεατρική μας Ομάδα.
Ενδυματολογία – Η Θεατρική μας Ομάδα.
Ηχος – Ηχητικά Εφέ – Βαγγέλης Κούσουλας.
Φώτα – Κώστας Σύρρος
Κομμώσεις – Μαρία Σύρρου
Φροντιστήριο – Μαρία Ακρίδα, Βαγγέλης Κούσουλας

Διανομή με σειρά εμφάνισης:
Πιέρ Μπροσάν– Αντώνης Χαραλάμπους
Κριστίν Λε Γκιρέκ – Μαρία Ακρίδα
Καθηγητής Σορμπιέρ – Φώτης Ζιόγολος
Φρανσουά Πινιόν – Μιχάλης Κότσαρης
Πωλ Λεμπλάν – Νίκος Ευαγγελινός
Μαρλέν – Σταυρούλα Σταθέλου
Λυσιέν Σεβάλ – Γιώργος Σάλας
Πασκάλ Μενό – Φώτης Ζιόγωλος
Τηλεφωνητής – Γιώργος Σάλας.

Τεχνική Υποστήριξη – Μαρία Σύρρου, Βαγγέλης Κούσουλας, Κώστας Σύρρος, Γιώργος Σάλας, Δημήτρης Βλαχόπουλος, Φιόρντα Ελεζή, Γιώργος Σφυρής.
Δημιουργικό αφίσας – Μιχάλης Κότσαρης
Φωτογραφία – Άννα Γαλανού.
Βίντεο – Αλέξης Τσαγγαράκης.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΔΟΣ

Το Δείπνο Ηλιθίων είναι μια παράξενη, σκοτεινή φάρσα, με τον απόηχο από τις φρενήρεις φάρσες του ΦΕΥΝΤΩ, που φλερτάρει με την κωμωδία ηθών και καταστάσεων, για ν’ αποδειχτεί ένα καμουφλαρισμένο κοινωνικό και πολιτικό έργο, για την φύση των ανθρώπων.
Ο «ηλίθιος» του Βεμπέρ, όπως και ο Ηλίθιος του Ντοστογιέφσκι, δεν χωράει στον πραγματικό κόσμο, παρ’ όλες τις προσπάθειές του. Όταν έρχεται σ’ επαφή μ’ αυτόν τον κόσμο, δημιουργείται μια υπαρξιακή ρωγμή, ένα όριο, ένα σύνορο, που τον χωρίζει από την «κανονικότητα».

Όλοι όμως αυτοί οι «ηλίθιοι», λειτουργούν ως ένας καταλυτικός μηχανισμός επαναπροσδιορισμού των γύρω τους, δοκιμάζοντας το προσωπικό και κοινωνικό τους σύστημα.

Το σύμπαν της κωμωδίας, φανερώνει όχι τόσο τις συγκρούσεις, αλλά τα δυσαρμονικά φαινόμενα που πιθανά να επιδέχονται βελτίωση.

Διατηρούμε το χαμόγελο στα χείλη, καθώς δεν απειλείται ουσιαστικά η τάξη των πραγμάτων από έναν «ηλίθιο» και γιατί είμαστε σίγουροι πως κάτι θα συμβεί ως δια μαγείας, ώστε η τάξη θ’ αποκατασταθεί και θ’ ακολουθήσει η αρμονία.

Υπεύθυνος Θεατρικου Τμήματος – Νίκος Ευαγγελινός
Παραγωγή – © Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος «Το Αιτωλικό». Μάιος 2018.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος