Θεατρικός Ιούλιος στο Αιτωλικό – 11 Ιουλίου η τελετή έναρξης

Η 7η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θεατρικών Ομάδων «Θεάτρου ‘Οψεις» είναι γεγονός! Ένας σημαντικός Θεατρικός Θεσμός στην πόλη του Αιτωλικού! Ο Ιούλιος και η πρώτη μέρα του Αυγούστου, σας προσκαλεί σε όμορφες θεατρικές βραδιές.

Πρόγραμμα

11 Ιουλίου, Τετάρτη – Τελετή Έναρξης.
«Η γυναίκα μου φάντασμα» του Νόελ Κάουαρντ. Θεατρική Ομάδα Πολιτιστ. Συλλόγου «Χρήστος Καπράλος», Παναιτώλιο.
Ανοικτό θέατρο Αιτωλικού, ώρα 9.15 μμ

18 Ιουλίου, Τετάρτη – «Πρόταση Γάμου» του Άντον Τσέχωφ.
Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Παραβόλας. Ανοικτό θέατρο Αιτωλικού, ώρα 9.15μμ

20 Ιουλίου, Παρασκευή – «Κάτι από… Disco». Πρωτότυπο σενάριο από την Θεατρική Ομάδα.
Θεατρική Ομάδα «Οναρ» Πολιτιστ, Συλλόγου Ζάρκου Τρικάλων. Ανοικτό θέατρο Αιτωλικού, ώρα 9.15μμ

22 Ιουλίου, Κυριακή – Θεατρικό Σχήμα «Γιάξε Μπόρε» – Αθήνα. «Πέρασε ένας χρόνος…». Επτά νέοι ηθοποιοί, με όχημα την ελληνική παράδοση και την ιστορία του 20ού αιώνα, γίνονται αφηγητές-επισκέπτες, διερευνώντας τι είναι αυτό που τους στοιχειώνει σήμερα.
Αύλειος χώρος Πολιτιστ. Συλλόγου «Το Αιτωλικό» ( όπισθεν Δημαρχείου Αιτωλικού)

1η Αυγούστου – Τετάρτη -Τελετή Λήξης. Θεατρική Ομάδα Αιτωλικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Αιτωλικό». Δείπνο Ηλιθίων» του Φρανσίς Βεμπέρ. Ανοικτό θέατρο Αιτωλικού, ώρα 9.00μμ.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό & Μορφωτικό Σύλλογο «Το Αιτωλικό» και την Θεατρική του Ομάδα, υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Κάθε χρόνο τιμώνται από τον Σύλλογο άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών. Την πρώτη χρονιά, τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Αιτωλικιώτης ηθοποιός Γιάννης Βογιατζής. Tη δεύτερη ο ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου, Χρήστος Καλαβρούζος. Ακολούθησε η Αιτωλικιώτισσα συγγραφέας και κριτικός θεάτρου Ροζίτα Σώκου. Στη συνέχεια, ο ηθοποιός- συγγραφέας Γιάννης Καλατζόπουλος. Το 2016 ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κώστας Καζάκος. Το 2017, σειρά είχε ένας εργάτης του Θεάτρου, ο Σκηνογράφος Βασίλης Ραμμόπουλος, με μακρόχρονη θητεία στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. Για φέτος, το τιμώμενο πρόσωπο που θα παραβρεθεί και θα τιμηθεί στην Τελετή Λήξης, την 1η Αυγούστου θα ανακοινωθεί σύντομα.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος