Το 6ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ «Μίκης Θεοδωράκης» διοργανώνει ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με τη Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου. Πρόκειται για ένα θεσμό που έχει καθιερωθεί και έχει καταστεί «λίκνο του καλού Ελληνικού τραγουδιού», όπως χαρακτηριστικά τονίζει και ο Μίκης Θεοδωράκης. Η γιορτή του χορωδιακού τραγουδιού που ξεκίνησε το 2001 και συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία για έκτη διετία.

Το φετινό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 25 και 26 Μαΐου 2012 στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου. Είναι εμπνευσμένο και αφιερωμένο στο βιβλίο του συγγραφέα – δημοσιογράφου Γιώργου Λογοθέτη «Θρησκεία μου είναι η Ελλάδα».

Την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ, την Παρασκευή 25 Μαΐου 2012 στις 20:00 θα γίνει παρουσίαση της ζωής και του έργου του μεγάλου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη από το βιβλίο «Θρησκεία μου είναι η Ελλάδα» με την παρουσία του συγγραφέα κ. Γιώργου Λογοθέτη, ενώ παράλληλα θα ερμηνεύσουν τραγούδια του η δημοτική παιδική χορωδία «Μίκης Θεοδωράκης», η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου και ο σπουδαίος Έλληνας ερμηνευτής Κώστας Μακεδόνας. Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει η κ. Φωτεινή Χαραλαμπίδου.

Τη δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ θα διαγωνιστούν χορωδίες από διάφορα μέρη της Ελλάδας και θα απονεμηθούν τα βραβεία. Η Κριτική Επιτροπή που θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα το βράδυ του Σαββάτου 26 Μαΐου, αποτελείται από τους Γιάννη Σπανό, Δημήτρη Τυπάλδο και Ηλία Ανδρεόπουλο. Προπώληση εισιτηρίων: Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου 6945 389957

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος