Μεγάλες διακρίσεις για την ΑΜΦΙΓΑΛ μετά την 2η Αξιολόγηση Ελληνικών Τυριών

Έξι μεγάλες διακρίσεις έρχονται να προστεθούν στο ενεργητικό της ΑΜΦΙΓΑΛ και των τυροκομικών της προϊόντων, τα οποία ξεχώρισαν στην 2η Αξιολόγηση Ελληνικών Τυριών, που διεξήχθη στο πλαίσιο της 5ης Diary Expo 2018, την πρώτη εξειδικευμένη έκθεση για τη γαλακτοκομία και την τυροκομία.

Η Κεφαλογραβιέρα Π.Ο.Π. της ΑΜΦΙΓΑΛ ξεχώρισε στην κατηγορία «Σκληρά Τυριά», η οποία χάριν στα μοναδικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της, την εξαίσια γεύση και την ανώτερη ποιότητά της, «γοήτευσε» τους κριτές και αναδείχθηκε νικήτρια της 1ης θέσης. Στην ίδια κατηγορία με χρυσό βραβείο διακρίθηκε το Πεκορίνο, ενώ το χάλκινο απέσπασε το Κεφαλοτύρι.

Στην κατηγορία «Λευκά Τυριά Άλμης» η Φέτα Π.Ο.Π. της ΑΜΦΙΓΑΛ διακρίθηκε με χάλκινο, ενώ, στην κατηγορία «Ημίσκληρα Τυριά», η Γραβιέρα Αμφιλοχίας ΑΜΦΙΓΑΛ κατέκτησε το αργυρό και το Τσαλαφούτι έλαβε το αργυρό βραβείο στην κατηγορία «Λοιπά Τυριά».

Η «Αξιολόγηση Ελληνικών Τυριών»

Η «Αξιολόγηση Ελληνικών Τυριών» αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τυροκομικά γεγονότα, στην οποία συμμετέχουν Έλληνες παραγωγοί τυροκομικών προϊόντων από όλη την Ελλάδα. Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων έγινε από κριτική επιτροπή που αποτελείται από ακαδημαϊκούς και έμπειρους επαγγελματίες με βαθιά γνώση των ελληνικών τυροκομικών προϊόντων.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος