Επιστημονικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για την ελιά στον Δήμο Αγρινίου

Ο Δήμος Αγρινίου διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά την 5η «ἐλαία» με γενική θεματολογία «Εκπαιδεύοντας ελαιοκομικά – Ο δρόμος της ελιάς» με σειρά εκδηλώσεων ενημέρωσης κι εκπαίδευσης για την καλλιέργεια της ελιάς και τη διαχρονική της αξία.

Στόχος των φετινών εκδηλώσεων είναι να καλύψουν όλες τις πλευρές της εκπαίδευσης (μαθητές, φοιτητές, παραγωγούς, μεταποιητές, καταναλωτές) και όσους εμπλέκονται στην αλυσίδα της παραγωγής και της διάθεσης του εθνικού αυτού προϊόντος.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει πολλαπλές επιστημονικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στις ΔΕ του Δήμου Αγρινίου, με στόχο να προβληθεί η κοινωνικοοικονομική σημασία της καλλιέργειας της ελιάς και η διατροφική αξία των προϊόντων της, σε συνδυασμό και με τη διατροφική πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής (ιστορία, παραδόσεις, γνήσια τοπικά προϊόντα).

Η εναρκτήρια εκδήλωση της «ἐλαία» θα πραγματοποιηθεί στην ΔΕ Αγγελοκάστρου, στο Αγγελόκαστρο, την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, μια κατ’ εξοχήν ελαιοκομική περιοχή, σε συνεργασία με την Α’θμια και Β’θμια εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας, στο Μουσείο Ιστορίας της Εκπαίδευσης και στο Δημοτικό Σχολείο Αγγελοκάστρου. Θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις στις άλλες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αγρινίου έως και τις αρχές του Απριλίου του 2019.

Το πρόγραμμα:

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος