Την Δευτέρα 18 Μαρτίου

Εκδήλωση με θέμα «Η διαχρονική αξία της ελιάς» θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Μαρτίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (Πρώην Τράπεζα Ελλάδος, Αναστασιάδη 1), στο πλαίσιο του θεσμού «ἐλαία» που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου υπό την αιγίδα του ΥΠ.Α.Α.Τ. και του ΥΠ.Π.Ε.Θ. -Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και τη συνεργασία της Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νιας.

Αμέσως μετά, στην Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου θα εγκαινιαστεί η έκθεση «ἐλαία» με έργα σημαντικών δημιουργών, καθώς και το εικαστικό και εποπτικό έργο του Εμμανουήλ Βάθη από το Γεωργικό Μουσείο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το πρόγραμμα

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
(Αναστασιάδη 1)
18:30 Ημερίδα «Η διαχρονική άξια της ελιάς»
• «Η ελιά στα μονοπάτια του καπνού», Ηλίας Ντζάνης, Γεωπόνος, π. Δ/ντής Καπνικού Σταθμού Αγρινίου
• «Ο Εμμανουήλ Βάθης, γεωπόνος και δάσκαλος – Η διδασκαλία της ελαιοκομίας στην Ελλάδα», Σταύρος Βέμμος, Καθηγητής δενδροκομίας, ΓΠΑ
• «Η εικαστική γραφή του Εμμανουήλ Βάθη», Λουΐζα Καραπιδάκη, Ιστορικός, Ακαδημία Αθηνών
• «Προγράμματα προώθησης των ελαιοκομικών προϊόντων», Μαγδαληνή Ράππου, Δ/νση Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων, ΥπΑΑΤ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
(Δ. Βότση 2)
19:30 Εγκαίνια έκθεσης «ελαία»
Θα παρουσιαστούν έργα σημαντικών δημιουργών εμπνευσμένα από το ιερό δένδρο που προέρχονται από ιδιωτικές συλλογές: Χρ. Μποκόρου, Φ. Μαστιχιάδη, Κ. Παπανικολάου, Άγγ. Παναγιωτίδη, Κ. Περιβολάρη, Ν. Στρατάκη, Π. Φειδάκη, Χρ. Γαρουφαλή, Ν. Φλέσσα, Δ. Παπατρέχα, Ηλ. Παπανικολάου και Δ. Ταλιάνη. Παράλληλα θα εκτεθεί το εικαστικό και
εποπτικό έργο του Εμμανουήλ Βάθη (1910-2008) το οποίο προέρχεται από το Γεωργικό Μουσείο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΑΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ
(Αναστασιάδη-Δ.Βότση)
20:00 Γαστρονομική δράση με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και επιτραπέζιες ελιές με τη λέσχη αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδος και Ηπείρου.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος