Στις 14 Οκτωβρίου

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεσολογγίου και ο Σύλλογος Δρομέων Μεσολογγίου συνδιοργανώνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον 3ο Ημιμαραθώνιο της Λιμνοθάλασσας.

Θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 09:00, δηλαδή ένα μήνα πριν από τον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 11 Νοεμβρίου 2018, ώστε να αποτελέσει την ιδανικότερη προετοιμασία και για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και θα είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Καθηγητή Φυσικής Αγωγής Γερασίμου Τζάνου.

Η εκκίνηση θα δοθεί από το γραφικό λιμάνι της πόλης.

Την ίδια ημέρα θα διεξαχθούν επίσης και αγώνες 5 χιλιομέτρων, δυναμικού βαδίσματος και τρεξίματος, καθώς και 1.000 μέτρων για τους μικρούς φίλους του αθλήματος. Ο τερματισμός για όλους τους αγώνες θα είναι και πάλι στο λιμάνι όπου δρομείς, συνοδοί, εθελοντές και απλός κόσμος θα απολαύσουν όμορφες στιγμές.

Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν σε μια διαδρομή μέσα στο εθνικό πάρκο, όπου ο αθλητής και ο θεατής έρχονται σε επαφή με ένα από τους πιο σημαντικούς υγροβιότοπους της Μεσογείου. Η διαδρομή είναι επίπεδη, ασφάλτινη και βρίσκεται σε προστατευόμενο περιβάλλον NATURA, μεγάλης οικολογικής σημασίας, προστατευόμενο από την συνθήκη RAMSAR.

Βραβεύσεις

Θα βραβευθούν οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης και στους 2 αγώνες. Επίσης θα βραβεύονται οι 3 πρώτοι κάθε κατηγορίας. Σε όλους τους αθλητές και των 3 Αγώνων Ημιμαραθωνίου, 5 χλμ. και 1 χλμ. που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

Δήλωση συμμετοχής στον αγώνα μπορεί να γίνει με ηλεκτρονική μορφή στο site του αγώνα www.meshalfmarathon.gr, όπου υπάρχει σχετική φόρμα.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος