agrinio-jazz-fest

Ξεκίνησαν οι διεργασίες για την διοργάνωση του «3ου Agrinio Jazz Festival».

Το «1ο Agrinio Jazz Festival» πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2011 μετά από πρωτοβουλία νέων ανερχόμενων μουσικών της jazz που προέρχονται από την πόλη του Αγρινίου και με την οικονομική στήριξη των επαγγελματιών της περιοχής. Mετά τις δυο επιτυχημένες του διοργανώσεις, άφησε τη μικρή του κληρονομιά στην πόλη και παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες ορίζει το νέο του ραντεβού για το 2013 (6-7 Σεπτεμβρίου).

Το «Agrinio Jazz Festival» φιλοδοξεί να κερδίσει την υποστήριξη όλων των Αγρινιωτών και όχι μόνον και στόχο έχει να τονώσει την πολιτιστική κίνηση της περιφέρειας και να κάνει γνωστή στο μουσικόφιλo κοινό τη jazz μουσική. Κάθε εισφορά, ακόμη και €5, είναι πολύτιμη.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ ταυτόχρονα διεθνές και ελληνικό, όπου συμμετέχουν ξένοι αλλά και έλληνες καλλιτέχνες της Jazz. Στη δραστηριότητα που θα αναπτύξει τις δύο ημέρες της διοργάνωσής του, περιλαμβάνεται, η διοργάνωση συναυλιών, masterclasses, δημιουργικών εργαστηρίων για παιδιά, κινηματογραφικές προβολές, καλλιτεχνικές εκθέσεις.

Το «Agrinio Jazz Festival» μέσω της διοργανώτριας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας πολιτιστικών δράσεων “Stardust” έχει δημιουργήσει έναν τραπεζικό λογαριασμό, «έναν κουμπαρά», όπου κάθε πολίτης, ανάλογα με την ευαισθησία του και τις δυνατότητές του, θα μπορεί να συνεισφέρει τον οβολό του για τη διατήρηση του ξεχωριστού αυτού θεσμού της πόλης του Αγρινίου. Τα ονόματα όλων των Υποστηρικτών και Φίλων, που θα ρίχνουν τον οβολό τους στον «Κουμπαρά», θα δημοσιεύονται στον ιστότοπο του φεστιβάλ www.agriniojazzfest.gr.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ TBANK: IBAN 0101901710000031

Τι πρέπει να γνωρίζετε αν θέλετε να φτιάξετε την αφίσα του Φεστιβάλ

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ απευθύνουν κάλεσμα σε σχεδιαστές, γραφίστες, φωτογράφους, καλλιτέχνες και οποιοδήποτε ταλαντούχο άτομο για την κατάθεση προτάσεων για το δημιουργικό της αφίσας του και σας καλεί να καταθέσετε τις προτάσεις σας μέχρι τις 30 Ιουνιου 2013. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή.

• Η αφίσα θα πρέπει να είναι πρωτότυπο έργο, που προορίζεται αποκλειστικά για το φεστιβαλ και να δημιουργηθεί με την προοπτική εφαρμογών, τις οποίες θα αναλάβει στη συνέχεια το ίδιο το Φεστιβάλ για να καλύψει τις ανάγκες επικοινωνίας της διοργάνωσης: αφίσα-αφισέτα, website, ημερήσιο πρόγραμμα συναυλιών, banner, καταχωρίσεις, κ.ά.

Χαρακτηριστικά αφίσας:

 • να είναι σε κλίμακα 2:1 (portrait) και 1:2 (landscape)
 • να είναι σε τελική παράδοση Α3.
 • να είναι σε ανοιχτή μορφή .psd (photοshop) 300 ppi

Πληροφορίες που πρέπει να περιλαμβάνονται στην αφίσα:

 • Ο τίτλος: 3rd Agrinio Jazz Festival
 • To λογότυπο (μπορείτε να το κάνετε download στην ιστοσελίδα www.agriniojazzfest.gr)
 • Η ημερομηνία διεξαγωγής: 6-7 Σεπτεμβρίου 2013
 • Οι συμμετέχοντες (θα ανακοινωθούν συντόμως)
 • Ο τίτλος: Συναυλίες – Workshops – Προβολές – Εργαστήρια για παιδιά, Εκθέσεις
 • Καθώς και ο τίτλος: Πληροφορίες: www.agriniojazzfest.gr

Τρόποι υποβολής προτάσεων:

 1. Αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή ή με courier. Στη διεύθυνση Τρυποκάρυδος Coffee-Bar, Ηλία Ηλιού 9 Αγρίνιο 26410-49539
 2. Ηλεκτρονικά στo e-mail [email protected] με τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα.

Η πρόταση που θα επιλεγεί θα λάβει ως έπαθλο 50 ευρώ (χορηγία του Tρυποκάρυδος Coffee-Bar) και μια διπλή πρόσκληση για το διήμερο των εκδηλώσεων. Επίσης, το όνομα του/της δημιουργού θα αναφέρεται στην παρουσίαση της αφίσας, στα σχετικά δελτία Τύπου και στην ιστοσελίδα του ΦΕΣΤΙΒΑΛ.

Όλες οι προτάσεις – συμμετοχές θα λάβουν μέρος σε έκθεση poster κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ και για ένα μήνα στο χώρο του Τρυποκάρυδος Coffee-Bar, Ηλία Ηλιού 9 Αγρίνιο.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την έκθεση φωτογραφίας

Φωτογράφισε τα σημεία hot-spots και τις εικόνες που αγαπάς στο Αγρίνιο και δημιούργησε την έκθεση φωτογραφίας που θα φιλοξενήσει το 3rd Agrinio Jazz Festival.

Φωτογράφισε ψηφίδες του χρόνου, στιγμές της καθημερινότητας.

Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να στείλουν τη φωτογραφία τους μαζί με το ονοματεπώνυμο τους εκτυπωμένη σε όποια διάσταση επιθυμούν στη διεύθυνση Τρυποκάρυδος Coffee-Bar, Ηλία Ηλιού 9 Αγρίνιο μέχρι 10 Αυγούστου.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος