3.500 μαθητές φώναξαν “ΟΧΙ” στη βία και τον ρατσισμό (pics)

727

Βροντερό “ΟΧΙ” στην βία και τον ρατσισμό φώναξαν περίπου 3.500 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΠΑΕ Παναιτωλικός και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας την Τρίτη (12/5) στο γήπεδο της ομάδας. Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώθηκαν οι φετινές δράσεις της ΠΑΕ, καθώς είχε προηγηθεί κύκλος επισκέψεων που πραγματοποίησαν κλιμάκια της ομάδας σε δεκάδες Σχολεία, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών.

Το πρωί της Τρίτης (12/5), λοιπόν, 3.500 περίπου μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων έδειξαν σε όλους, ότι ο αθλητισμός είναι ΓΙΟΡΤΗ μαζικής συμμετοχής, που προσφέρει θέαμα, χαρά, ικανοποίηση και αναδεικνύει τα φίλαθλα αισθήματα και τον πολιτισμό. Το γήπεδο γέμισε με πανό και συνθήματα κατά της βίας, με τους μαθητές να προσφέρουν απλόχερα το χειροκρότημά τους στις ομάδες που αγωνίστηκαν.

Η εκδήλωση άνοιξε με τη Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου να συνοδεύει τις ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, όπου κράτησαν πανό με τα εξής συνθήματα:

ΒΙΑ – ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ: Έξω από το Σχολείο, το γήπεδο, την κοινωνία
LOVE FOOTBALL – NO TO RACISM – NO VIOLENCE
ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΔΙΚΑΙΟ – ΤΙΜΙΟ – ΚΑΘΑΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
STOP BULLYING

Δεκάδες άλλα συνθήματα υπήρχαν σε πανό που σήκωσαν μαθητές – θεατές στην εξέδρα του γηπέδου, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία η εκδήλωση να γίνει θεσμός.

Το αγωνιστικό μέρος άνοιξε με τον αγώνα της ομάδας του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου με την ομάδα Κ17 του Παναιτωλικού, που έληξε με σκορ 1-0. Η ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ νίκησε στα πέναλτι και στον δεύτερο αγώνα, τη Μικτή ομάδα των Λυκείων του Αγρινίου. Στον τρίτο αγώνα, η νικήτρια των δύο πρώτων αντιμετώπισε την επαγγελματική ομάδα του Παναιτωλικού και η αναμέτρηση τελείωσε με ισόπαλο 1-1 σκορ.

Μεταξύ των αγώνων υπήρχε πρόγραμμα παρουσίασης μοντέρνων χορών από μαθητές της Σχολής Dance Academy, όπως επίσης εκτελέσεις πέναλτι στον τερματοφύλακα Μανώλη Στεφανάκο, από μαθητές των 13 Σχολείων που συμμετείχαν στην εκδήλωση, οι οποίοι αναδείχτηκαν μετά από κλήρωση και ήταν οι εξής:  Κασυφαρίνης, Παπαθανάσης, Σκλαπάνης, Σάλτης, Γκέκας, Λέρης, Σιάσος, Ξενάκης, Ανδρώνης, Λάντος, Ζάχος και οι μαθήτριες Βρανά, Σταμάτη.

Ο Γενικός Αρχηγός της ομάδας Μάκης Μπελεβώνης, έδωσε αναμνηστικά του Παναιτωλικού σε μαθητές που κληρώθηκαν και ήταν οι εξής: Ασημακόπουλος, Μπάδας, Παπαζήσης, Τσαμαδιάς, Αριστόπουλος, Πάνου, Κοντός και οι μαθήτριες Καρβέλη, Λαγού, Σώλου, Νεοφωτίστου, Μολώνη, Τριανταφύλλου.

Αναμνηστικά διπλώματα πήραν και οι διαιτητές των αγώνων.

Ο υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρένος Χριστοδουλίδης έκανε την απονομή των αναμνηστικών στους ποδοσφαιριστές των ομάδων και ο πρόεδρος του Παναιτωλικού Φώτης Κωστούλας απένειμε κύπελλο στην ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ, η οποία αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στο Σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν ανά ομάδα ήταν:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Στεφανάκος, Κωνσταντινόπουλος, Χαντάκιας, Μύγας, Παπουτσογιαννόπουλος, Ζαρκάδας, Μήλιος, Θεοδωρίδης, Ρουσκουσέδα, Μορένο, Σκαραμοτσίνο, Κολοβούρης.
Προπονητής: Μάκης Χάβος

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ Κ17: Δαράβαλης, Μπακογιάννης, Σκιαδάς, Χριστογιάννης, Μιχάι, Τζέμος, Καββαδίας, Πανάγου, Γκασούκας, Μπελεβώνης Άκης, Ζερβουλάκος, Μπελεβώνης Στάθης, Καρύπης, Παρράς, Νταλακούρας, Λαγός, Κούστας, Γιαννιώτης, Αναστασίου.
Προπονητής: Γιώργος Ταράσης

ΜΙΚΤΗ ΛΥΚΕΙΩΝ: 
1ο ΓΕΛ: Ταταράκης, Κοντογιάννης, Ξανθόπουλος
2ο ΓΕΛ: Τασούλης, Αγγελοκωστόπουλος, Παληγεώργος, Μακρυγιάννης
3ο ΓΕΛ: Προβίδας, Βάσιλας, Ζαχαράτος, Τσίκο
4ο ΓΕΛ: Καπελάκης, Μαντέλος, Ξενάκης
5ο ΓΕΛ: Οικονόμου, Βασιλείου, Καραλής Σωτ., Κρανιάς, Σιάσος
6ο ΓΕΛ: Σαράκης
2ο ΕΠΑΛ: Αριστόπουλος Γεωρ., Αριστόπουλος Δημ., Καραλής Ευαγγ.
Προπονητής: Χρυσόστομος Τεγούσης

1ο ΕΠΑΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: Θεοδωρόπουλος, Μωραΐτης, Παπαθανάσης, Σαμαράς, Καράι, Τασούλης, Νικολογιάννης, Τσακανίκας, Κουρέλας, Μαλής, Γκάιδας, Κρανιάς, Θεοδωρίδης, Κολύδας, Νταρίλας, Μήτσος, Λύρος.
Προπονητής: Γιώργος Σεφεριάδης

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ματσούκας, Χουλιάρας, Κακατσίδης, Ντζάνης, Λιαλιάμπης, Μποτίνης

Η ΠΑΕ Παναιτωλικός, με ανακοίνωσή της, ευχαρίστησε “τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας για την άψογη συνεργασία και τη συμμετοχή της στη διοργάνωση, καθώς και όλα τα Σχολεία που συμμετείχαν, τη Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου και τον Διονύση Μπαμπαρούτση που παρουσίασε την εκδήλωση”, ενώ εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήριά της για το σύνολο των μαθητών που συμμετείχε στη διοργάνωση, για “την άψογη συμπεριφορά τους και την αποφασιστικότητά τους να στείλουν με τη στάση τους και τη φωνή τους μήνυμα κατά της βίας”.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης:

kammenos5

Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος