40 μαθητές μετατράπηκαν σε… μικρούς διασώστες

Σε… μικρούς διασώστες μετατράπηκαν 40 μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, μέσω του «1ου Σχολείου Μικρών Διασωστών» που διοργάνωσε και πραγματοποίησε στις 11, 12 και 14 Σεπτεμβρίου η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης (Ε.Ο.Ε.Δ.) Μεσολογγίου.

Η ΕΟΕΔ υλοποίησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές την αξία των Πρώτων Βοηθειών, την προετοιμασία σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών (Σεισμό) και να γνωρίσουν το σωστό τρόπο παροχής τους, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης. Επίσης έγινε μάθημα ψυχολογίας, για να μπορούν τα παιδιά να διαχειρίζονται τον κίνδυνο και τις έκτακτες καταστάσεις που τυχόν θ’ αντιμετωπίσουν.

Τόσο η παρουσίαση όσο και η πρακτική εξάσκηση έγιναν με τρόπο κατάλληλα προσαρμοσμένο στις ηλικίες των μαθητών. Τα παιδιά διδάχτηκαν σχετικά με τη διαχείριση ατυχημάτων και τραυματισμών όπως αιμορραγία, ρινορραγία, έγκαυμα, πνιγμονή, λιποθυμία και καρδιόπνευμονική αναζωογόνηση-ΚΑΡΠΑ. Στο τέλος του Σχολείου οι μαθητές παρέλαβαν το αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

«Η απόκτηση δεξιοτήτων Βασικών Πρώτων Βοηθειών αποτελεί αναγκαιότητα στην καθημερινή ζωή και όσο νωρίτερα δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά μας να τις αποκτήσουν, τόσο το καλύτερο.Η Βασική Υποστήριξη της Ζωής είναι μια ζωτική μάθηση, που όλοι θα πρέπει να μαθαίνουν με την πρώτη ευκαιρία.Είναι ωραίο να ζεις μεγαλώνοντας Μικρούς Διασώστες και θα ακολουθήσουν και άλλα πολύ ενδιαφέροντα σχολεία για τα παιδιά μας!» δήλωσε ο Αρχηγός της Ε.Ο.Ε.Δ. Διονύσης Τσιρόγλου.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος