Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου το 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο με θέμα «Η Θεολογία γύρω μας», το οποίο διοργάνωσε το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, στο πλαίσιο της σύγχρονης παιδαγωγικής του παρουσίας και δραστηριότητας.

Τη διοργάνωση του Συνεδρίου είχε αναλάβει ο Θεολόγος του Γυμνασίου και Λυκείου Αρχιμ. π. Πολύκαρπος Θεοφάνης, με τη συνεργασία και βοήθεια της Διοικήσεως των Εκπαιδευτηρίων, των Διευθυντών Γυμνασίου και Λυκείου και όλων των Καθηγητών.

Η θεματολογία των εισηγήσεων κάλυπτε την Αγιολογία, την Εκκλ. ιστορία, Ιερούς Τόπους και Μνημεία. Επίσης οι εισηγητές αναφέρθηκαν σε κοινωνικά προβλήματα και σύγχρονα ηθικά διλήμματα και στη σχέση Θεολογίας με την Οικολογία και τις Επιστήμες.

Πολλοί μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων απ΄ όλη την Ελλάδα εργάσθηκαν υπό την επίβλεψη των υπευθύνων Καθηγητών τους για να ετοιμάσουν τις εισηγήσεις τους. Στο συνέδριο συμμετείχαν πολλοί μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια από διάφορα μέρη, που ήρθαν μαζί με τους Καθηγητές τους, ενώ μαθητές Γυμνασίου από την Ιεράπετρα Κρήτης παρακολούθησαν τις εργασίες διαδικτυακά μέσω skype κι έκαναν σχετικές παρεμβάσεις.

Μέλη της Επιστημονικής επιτροπής ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ.Ιερόθεος ο κ.Σπυρίδων Παπαθανασίου, τ. Δ/ντής Διεύθυνσης Β/θμίας Εκπαίδευσης Αιτ/νίας, ο κ.Απόστολος Τσακούμης, τ. Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων, ο κ.Πέτρος Πιτσιάκας, Φιλόλογος, Διευθυντής 1ου Λυκείου Ναυπάκτου και ο κ.Θωμάς Παναγιωτόπουλος, Μέλος Δ.Σ. Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Στο Συνέδριο παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό οι: δρ. Σπυρίδων Παπαδάκης Σχ. Σύμβουλος Πληροφορικής Νομού Αιτ/νίας, υπεύθυνος Παιδαγωγικών θεμάτων των Εκπαιδευτηρίων και Πρόεδρος του Π.Ε.Κ., ο κ. Δημήτριος Δημακόπουλος Σχ. Σύμβουλος Θεολόγων Περιφερείας Δ. Ελλάδας, η δρ. Χρυσούλα Σπυρέλη, Σχ. Σύμβουλος Φιλολόγων Αιτ/νίας και ο Δ/ντής του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων κ. Χρήστος Γουργούπης.

Παρόντες, επίσης, ήταν Διευθυντές και Εκπαιδευτικοί Σχολείων από τους Νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Φωκίδος, όπως επίσης και Θεολόγοι από διάφορες πόλεις.
Ο Θεολόγος π. Πολύκαρπος Θεοφάνης, ανέφερε ότι το πρώτο βήμα ήταν δύσκολο, αλλά η επιτυχία έδωσε δύναμη, ώστε του χρόνου να διοργανωθεί το 2ο Πανελλήνιο Θεολογικό Μαθητικό Συνέδριο, και να γίνει ετήσιος θεσμός για τα Εκπαιδευτήρια Πάνου.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος