Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

1ο Φεστιβάλ Ξηρομερίτικης Γευσιγνωσίας στην Κατούνα

Κοινοποίηση

Την Κυριακή 25 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Κατούνας το 1ο Φεστιβάλ Ξηρομερίτικης Γευσιγνωσίας. Ο κόσμος στην πλατεία της Κατούνας από τις 16.30 θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει Ξηρομερίτικη Γαστρονομία με με τοπικά προϊόντα τα οποία θα έχουν ετοιμάσει 3 ΙΕΚ και οι σύλλογοι γυναικών της περιοχής.

Οι τοπικές σχολές ΙΕΚ με ειδικότητα μαγειρικής, αλλά και ο σύλλογος γυναικών Κατούνας και το γυναικείο τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου Κωνωπινιωτών οι “Δώδεκα Απόστολοι” θα προβάλλουν τις ικανότητές τους και να διαγωνιστούν συμβάλλοντας στην καθιέρωση του Φεστιβάλ της Ξηρομερίτικης Γευσιγνωσίας.

Οι διαγωνιζόμενοι θα προσπαθήσουν να κάνουν μια σύζευξη της παλιάς και της σύγχρονης γαστρονομίας.

Οι κύριοι παρουσιαστές της εκδήλωσης θα είναι ο Executive Chef Βησσαρίων Παρθένης και ο Executive Chef και πρόεδρος της Ένωσης Γαστρονομίας Ελλάδος Σπύρος Δόσης οι οποίοι θα μαγειρέψουν και θα αποκαλύψουν τα μυστικά της κουζίνας σε μικρούς και μεγάλους χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν: το Δημόσιο ΙΕΚ Λευκάδος, το Δημόσιο ΙΕΚ Βόνιτσας, το Ιδιωτικό ΙΕΚ Τομή Αγρινίου, ο Σύλλογος Γυναικών Κατούνας, το Γυναικείο Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κωνωπίνας “Οι Δώδεκα Απόστολοι”.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 18.30. Στις 19.20 θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός. Κάθε γκρουπ διαγωνιζόμενων θα έχει μια διπλή εστία και ένα φουρνάκι, έτσι ώστε να παρουσιάσει και να ετοιμάσει σε 50 λεπτά ένα πιάτο που η βάση του θα είναι τα κρέατα που μαγειρεύουν και παράγουν στο Ξηρόμερο.

Τα κρέατα είναι τα εξής: αρνί (πρόβειο η αρνάκι γάλακτος), χοιρινό, κατσίκι ή τραγί και κόκορα.

Το πιάτο θα κριθεί και θα σχολιαστεί για την παρουσία του και την γεύση του από κριτική επιτροπή που θα αποτελείται από τους:
-Παρθένη Βησσαρίων (Executive Chef)
-Σπύρος Δόσης (Executive Chef και Πρόεδρος της Ένωσης Γαστρονομίας Ελλάδος)
Παύλος Αλεξάνδρου (Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας – CUCO)
Ανδρέας Μπάφας (Chef από την Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγείρων )

Στην συνέχεια ο Σεφ Βησσαρίων Παρθένης και ο σεφ Σπύρος Δόσης θα παρουσιάσουν την δική τους Ξηρομερίτικη γαστρονομία με γεύσεις μέσα από μια πιο σύγχρονη σκοπιά.

Στο τέλος οι κριτές θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού. Το καλύτερο πιάτο θα πάρει το χρυσό μετάλλιο, το επόμενο το αργυρό και το τρίτο, τέταρτο και πέμπτο το χάλκινο. Θα δοθούν σε όλους αναμνηστικά βραβεία συμμετοχής στο 1ο Φεστιβάλ Ξηρομερίτικης Γευσιγνωσίας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει DJ που με τους καλοκαιρινούς ήχους θα δώσει μια άλλη νότα. Επίσης στην εκδήλωση θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς τα παιδιά από το χορευτικό των Κατηχητικών του Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Κατούνας.

Όποιοι από τους παραγωγούς θέλουν να προβάλουν και να διαφημίσουν τα προϊόντα τους (είτε τρόφιμα, είτε κρασιά) μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης στον Παιδικό Σταθμό Βόνιτσας στο τηλέφωνο 2643022232. Θα τους διατεθεί δωρεάν κιόσκι.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: