Η Βόνιτσα την Κυριακή 1 Οκτωβρίου θα υποδεχθεί τους αθλητές δρομείς για τον 18ο Άκτιο Ημιμαραθώνιο Δρόμο. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 09.15 από την περιοχή του Ακτίου Βόνιτσας (περίπου στο ύψος του αεροδρομίου του Ακτίου) και θα καταλήξει στην παραλίας της Βόνιτσας (στο Δημαρχείο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικώς στο 26430-22232, στο email [email protected] καθώς και ηλεκτρονικά στο link https://goo.gl/forms/BI5ZBSZCQrxq09cd2

Παροχές προς τους Αθλητές- συμμετέχοντες

1.Δωρεάν μετακίνηση με Λεωφορεία το Σάββατο 31 Σεπτεμβρίου το πρωί από:
Α. Αθήνα (Πλατεία Καραϊσκάκη Μεταξουργείο Αθηνά)
Β. Πάτρα (Ρίο – Φέρρυ Μποτ)
Γ. Ιωάννινα (θα υπάρχει ενημέρωση)
Δ. Θεσσαλονίκη-Βόρεια Ελλάδα (θα υπάρχει ενημέρωση)

2. Φαγητό δωρεάν στην Βόνιτσα ή στην Πάλαιρο (ανάλογα με τον τόπο διαμονής) το Σάββατο βράδυ. Μπουφές με κρύα σάντουιτς, φρούτα, χυμούς, μπάρες δημητριακών για όλους τους Αθλητές την Κυριακή μετά τον αγώνα.
3. Συμμετοχή 10 ευρώ για όποιον θα μετακινηθεί με μέσο του Δήμου ή χρειασθεί να διανυκτερεύσει με έξοδα του Δήμου (ισχύει για όλους τους αγώνες Ημιμαραθώνιος – 5.000 μέτρα– 1000 μέτρα)
Επίσης 5 ευρώ συμμετοχή για όποιον αγωνισθεί μόνο στο Ημιμαραθώνιο και δεν χρησιμοποιήσει διανυκτέρευση ή μέσο για μετακίνηση από τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας.
4. Δωρεάν εγγραφή και αναμνηστικό μπλουζάκι στους συμμετέχοντες στον Ημιμαραθώνιο.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ / ΕΠΑΘΛΑ- ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ :

ΑΝΔΡΩΝ
18 – 30 ετών Α
31 – 40 ετών Α
41 – 50 ετών Α
51 – 60 ετών Α
61 ετών έως 75 ετών

ΓΥΝΑΙΚΩΝ
18 – 30 ετών Γ
31 – 40 ετών Γ
41 ετών έως 75 Γ
61 ετών έως 75 ετών

Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές, ξεχωριστά Άνδρες και Γυναίκες,
– Στους πρώτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν κύπελλα – μετάλλια και διπλώματα.
– Στους δεύτερους και τρίτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν μετάλλια  και διπλώματα.
– Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί μετάλλιο για τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

(Χρηματικά έπαθλα δεν προβλέπεται να δοθούν στους φετινούς νικητές-τριες.)

Στους νικητές-τριες του 18ου Άκτιου Ημιμαραθωνίου, των ακόλουθων κατηγοριών (ξεχωριστά για άνδρες και γυναίκες) θα δοθεί ειδική διάκριση.

Από τις βραβεύσεις των κατηγοριών που ακολουθούν ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ οι (3) τρεις πρώτοι βραβευμένοι της Γενικής Κατάταξης.

Θα δοθεί ειδική διάκριση, ανεξαρτήτου ηλικίας, στους (3) πρώτους νικητές-τριες, που είναι δημότες του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας.

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου θα γίνουν ταυτόχρονα και αγώνες 1000 μέτρων για παιδιά Δημοτικού αλλά και για πρώτη φορά κοινός δρόμος 5.000 μέτρων.

Η εκκίνηση και των δύο αγώνων θα γίνει από την παραλία της Βόνιτσας στο σημείο της αφετηρίας (Πλατεία Δημαρχείου) στις 09.15 για τον αγώνα των 5000 μέτρων και στις 09.30 ο αγώνας των 1000 μέτρων (για παιδιά δημοτικών και νηπιαγωγείων μόνο).

Ο αγώνας των 5000 μέτρων θα πραγματοποιηθεί σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον. Ο αγώνας θα κατευθυνθεί προς την Χώρα (περιμετρικά του Κάστρου) και στην συνέχεια θα ακολουθήσει τον παραλιακό δρόμο προς την Κουκουμίτσα (θα γίνει ο γύρος της Κουκουμίτσας) και θα γυρίσει στην παραλία της Βόνιτσας τερματίζοντας στην αφετηρία (Πλατεία Δημαρχείου) παιδιά του Δημοτικού θα συγκεντρωθούν στην είσοδο του ποδοσφαιρικού γηπέδου της Βόνιτσας (πίσω από το Κάστρο), στις 09.45 πμ και η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.20.πμ με κατεύθυνση περιμετρικά του Κάστρου και από εκεί στην παραλία.

Σε όλους τους αγώνες θα υπάρχει η παρουσία επίσημων κριτών του ΣΕΓΑΣ. Επίσης θα υπάρχουν γιατροί και ασθενοφόρα τόσο στους αγώνες της πόλης όσο και στον 18ο Ημιμαραθώνιο Άκτιο Δρόμο.

Στον τερματισμό θα υπάρχουν νερά, ισοτονικά, χυμοί και ένας μικρός μπουφές για όλους τους αθλητές (μικρούς και μεγάλους). Σε όλους τους αθλητές θα δοθεί δίπλωμα συμμετοχής και μετάλλιο  (θα απεικονίζει ένα από τα σύμβολα του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας).

 

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος