Η Βόνιτσα την Κυριακή 1 Οκτωβρίου θα υποδεχθεί τους αθλητές δρομείς για τον 18ο Άκτιο Ημιμαραθώνιο Δρόμο. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 09.15 από την περιοχή του Ακτίου Βόνιτσας (περίπου στο ύψος του αεροδρομίου του Ακτίου) και θα καταλήξει στην παραλίας της Βόνιτσας (στο Δημαρχείο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικώς στο 26430-22232, στο email [email protected] καθώς και ηλεκτρονικά στο link https://goo.gl/forms/BI5ZBSZCQrxq09cd2

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ / ΕΠΑΘΛΑ- ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ :

ΑΝΔΡΩΝ
18 – 30 ετών Α
31 – 40 ετών Α
41 – 50 ετών Α
51 – 60 ετών Α
61 ετών έως 75 ετών

ΓΥΝΑΙΚΩΝ
18 – 30 ετών Γ
31 – 40 ετών Γ
41 ετών έως 75 Γ
61 ετών έως 75 ετών

Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές, ξεχωριστά Άνδρες και Γυναίκες,
– Στους πρώτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν κύπελλα – μετάλλια και διπλώματα.
– Στους δεύτερους και τρίτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν μετάλλια  και διπλώματα.
– Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί μετάλλιο για τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

Συμμετοχή 10 ευρώ για όποιον μετακινηθεί με μέσο του Δήμου ή χρειασθεί να διανυκτερεύσει με έξοδα του Δήμου (ισχύει για όλους τους αγώνες Ημιμαραθώνιος – περιορισμένες θέσεις για 5.000μ.)

ΑΓΩΝΕΣ 1000 ΚΑΙ 5000 ΜΕΤΡΩΝ

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου θα γίνουν ταυτόχρονα και αγώνες 1000 μέτρων για παιδιά Δημοτικού, αλλά και για πρώτη φορά κοινός δρόμος 5.000 μέτρων. Η εκκίνηση και των δύο θα γίνει από την παραλία της Βόνιτσας στο σημείο της αφετηρίας (Πλατεία Δημαρχείου):

– στις 09.15 για τον αγώνα των 5000 μέτρων
– στις 09.30 ο αγώνας των 1000 μέτρων (για παιδιά δημοτικών και νηπιαγωγείων μόνο).

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ 5000 ΜΕΤΡΩΝ

Ο αγώνας των 5000 μέτρων θα πραγματοποιηθεί σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον και θα ξεκινήσει στις 9.00 πμ από τον τερματισμό του Ημιμαραθώνιου ΑκτίουΔρόμου. Ο αγώνας θα κατευθυνθεί προς την Χώρα (περιμετρικά του Κάστρου) και στην συνέχεια θα ακολουθήσει τον παραλιακό δρόμο προς την Κουκουμίτσα (θα γίνει ο γύρος της Κουκουμίτσας) και θα γυρίσει στην παραλία της Βόνιτσας τερματίζοντας στην   Πλατεία Δημαρχείου

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ 1000 ΜΕΤΡΩΝ

Τα παιδιά του Δημοτικού θα συγκεντρωθούν στην Πλατεία Δημαρχείου στον τερματισμό του Ημιμαραθώνιου Ακτίου Δρόμου. Θα εκκινήσουν στις 09.15 με κατεύθυνση το λιμάνι της Βόνιτσας (προς Κάστρο). Θα ακολουθήσουν τον χωμάτινο παραλιακό δρόμο και θα στρίψουν στο τέλος αυτού του δρόμου (στο ύψος του club HORA PARADISO) με κατεύθυνση πάλι την παραλία της Βόνιτσας. Θα τερματίσουν στον τερματισμό του Ημιμαραθώνιου Ακτίου Δρόμου στην πλατεία Δημαρχείου.


Σε όλους τους αγώνες θα υπάρχει η παρουσία επίσημων κριτών του ΣΕΓΑΣ. Επίσης θα υπάρχουν γιατροί και ασθενοφόρα τόσο στους αγώνες της πόλης όσο και στον 18ο Ημιμαραθώνιο Άκτιο Δρόμο.

Στον τερματισμό θα υπάρχουν νερά, ισοτονικά, χυμοί και ένας μικρός μπουφές για όλους τους αθλητές (μικρούς και μεγάλους). Σε όλους τους αθλητές θα δοθεί δίπλωμα συμμετοχής και μετάλλιο  (θα απεικονίζει ένα από τα σύμβολα του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας).

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος