Πρόγραμμα, σχέδια και δρόμοι

Κλείνοντας 10 χρόνια, το Μικρό Θέατρο, με ανακοίνωσή του, ευχαριστεί το κοινό του και τους μαθητές του για την εμπιστοσύνη τους, τόσο στο καλλιτεχνικό κομμάτι, όσο και στο εκπαιδευτικό. Ενήλικες, έφηβοι, παιδιά, νήπια, βρέφη της πόλης και όχι μόνο, μοιράστηκαν με το «Μικρό Θέατρο» μοναδικές θεατρικές στιγμές, δημιουργώντας την ανάγκη για περισσότερη δουλειά και μεγαλύτερες καλλιτεχνικές αναζητήσεις.

Ξεκινάει, λοιπόν, δυναμικά, η δέκατη θεατρική χρονιά για το «Μικρό Θέατρο», καθώς τα τμήματα παιδιών, εφήβων και ενηλίκων βάζουν… πλώρη για νέους θεατρικούς προορισμούς.

Το θεατρικό παιχνίδι, ο αυτοσχεδιασμός, η υποκριτική και η κινησιολογία θεάτρου αποτελούν τη βάση του εργαστηρίου όσον αφορά τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του «Μικρού Θεάτρου».

Η χρονιά αναμένεται πλούσια με καλλιτεχνικές προκλήσεις, τόσο για τα δρώμενα που θα λαμβάνουν χώρα στο «Μικρό Θέατρο», όσο και για τις ενδιαφέρουσες συνεργασίες του «Μικρού Θεάτρου» με άλλους θεατρικούς οργανισμούς.

ΤΑ ΤΟΥ «ΜΙΚΡΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ»

Τα παιδικά τμήματα και τα τμήματα εφήβων καλούνται να πειραματιστούν με έννοιες και σκέψεις που αφορούν στην δική τους ηλικία και στις δικές τους προσωπικές ανησυχίες, όπως ο φόβος, η απόρριψη, οι συγκρούσεις, τα όνειρα, η δύναμη, η αδυναμία και πολλά άλλα.. Ιδέες που προκύπτουν μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και καταλήγουν να γίνονται ολόκληρα θεατρικά projects στο τέλος της θεατρικής χρονιάς. (Ιούνιος)

Το τμήμα ενηλίκων με την έμπειρη πλέον ομάδα του, πρόκειται να ανεβάσει το θεατρικό έργο «Η Γκόλφω» του Σπύρου Περεσιάδη, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Καραδήμα. (Ιούνιος)

Η νέα βρεφική παράσταση του «Μικρού Θεάτρου» πρόκειται να ανέβει και αυτή τη χρονιά στο «Μικρό Θέατρο», μένοντας πιστοί στο ραντεβού με τους πολύ μικρούς θεατές, τα βρέφη από 8 μηνών έως και νήπια 4 ετών. Η παράσταση θα παίζεται Κυριακές πρωινά και καθημερινές για βρεφονηπιακούς σταθμούς. (Μάρτιος)

Ένα σεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού και αυτοσχεδιασμού που θα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, πρόκειται να λάβει χώρα στο «Μικρό Θέατρο» με στόχο να εκπαιδεύσει και να δώσει θεατρικά εργαλεία στους εκπαιδευτικούς που δουλεύουν με ομάδες παιδιών και εφήβων. Το σεμινάριο θα διδάξει η ηθοποιός, σκηνοθέτης και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, Κατερίνα Καραδήμα. (Δεκέμβριος)

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, ανεβάζοντας στη Κεντρική σκηνή του Δηπεθε, την παράσταση «Από ΄κει που φύτρωσες», μία devised παράσταση για τη μάνα ή τη μητέρα ή τη μαμά ή όπως αλλιώς την αποκαλεί το κάθε παιδί από τη δική του ματιά. Σκηνοθεσία: Κατερίνα Καραδήμα (Ιανουάριος)

Με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ανεβάζοντας σε επανάληψη τη βρεφική παράσταση «Κοίτα» (Νοέμβριος) και τη βρεφική παράσταση «Έξω πάνω μέσα κάτω» (Φεβρουάριος), σε σκηνοθεσία Κατερίνας Καραδήμα.

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Φιλοξενίες, δρώμενα και συνεργασίες που προκύπτουν μέσα στη χρονιά, που δεν μπορούν να ανακοινωθούν, «γιατί δεν τα ξέρουμε ακόμη… Σιγοβράζουν…» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το «Μικρό Θέατρο»

Ημερομηνίες και λεπτομερείς πληροφορίες των παραστάσεων και των σεμιναρίων, θα ανακοινώνονται ένα μήνα πριν την έναρξη των παραστάσεων…

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος