Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Προνοιακά επιδόματα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου: Από νέο φορέα η καταβολή τους

Κοινοποίηση

Πότε αναμένεται η καταβολή τους

Από νέο φορέα θα πραγματοποιείται στο εξής η πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, την καταβολή του εν λόγω επιδόματος ανέλαβε από την 1η Ιανουαρίου 2019 ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Βάσει της υπ’ αριθμ. Δ12α/Γ.Π. οικ. 68856/2202 Κοινής Υπουργικής Απόφασης, ο χρόνος καταβολής των προνοιακών επιδομάτων Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2018, καθώς και του επιδόματος στεγαστικής συνδρομής υπερηλίκων όπως και του επιδόματος ομογενών προσφύγων θα οριστεί από τον ΟΠΕΚΑ, ο οποίος πλέον θα είναι και ο μόνος υπεύθυνος για την καταβολή τους.

Η διαδικασία, λίγο – πολύ είναι η ίδια. Η διαφορά είναι πως οι Δήμοι ενημερώνουν πλέον τον ΟΠΕΚΑ και όχι το Υπουργείο Εργασίας για το ποσό που χρειάζονται. Ο ΟΠΕΚΑ έχει δώσει προθεσμία έως τις 15 Ιανουαρίου στους Δήμους για την ενημέρωση των καταστάσεων, κάτι που σημαίνει ότι η πληρωμή είναι πολύ πιθανό να πάει μετά τα μέσα του Ιανουαρίου.

Σημειώνεται, για όσους ενδιαφέρονται να κάνουν αιτήσεις, ότι πλέον οι αιτήσεις πραγματοποιούνται μέσω του ΟΠΕΚΑ και των ΚΕ.Π.Α.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: