Πολιτικός Γάμος στο Αγρίνιο

Καλωσήλθατε στον οδηγό πολιτικού γάμου του. Εδώ θα βρείτε όλες τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται και όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για τον πολιτικό σας γάμο στο Αγρίνιο.

politikos-gamos

Αρμόδια Υπηρεσία για τον Πολιτικό Γάμο και τις διατυπώσεις του, είναι το γραφείο πολιτικών γάμων του Δήμου. Η άδεια γάμου εκδίδεται από τον Δήμο. Τα δικαιολογητικά που θα χρειαστείτε αν επιλέξετε το Δημαρχείο είναι αυτά που βλέπετε παρακάτω. Ένα τηλεφώνημα στην αρμόδια υπηρεσία, θα σας βοηθήσει σχετικά με ιδιαιτερότητες που μπορεί να υπάρχουν.

  1. Θα πρέπει να συμπληρώσετε μια Αίτηση, έντυπο της οποίας θα λάβετε από τον Δήμο.
  2. Θα χρειαστείτε Ληξιαρχική Πράξη γεννήσεως από το Δήμο που ανήκει ο καθένας σας.
  3. Θα πρέπει να συμπληρώσετε και να καταθέσετε Υπεύθυνη Δήλωση όπου θα βεβαιώνονται τα εξής: O μελλόνυμφος δεν έχει κώλυμα για γάμο από τα αναφερόμενα στα άρθρα 1350, 1351,1352, 1354, 1356, 1357, 1360 του Αστικού Κώδικα. Είναι κάτοικος του Δήμου Χ και τελεί πρώτο ή δεύτερο κλπ γάμο. Για ανήλικους κάτω των 18 ετών, χρειάζεται δικαστική απόφαση.
  4. Θα χρειαστεί το Διαζευκτήριο για τους χωρισμένους ή ληξιαρχική πράξη θανάτου εφόσον υπάρχει θάνατος του προηγούμενου συντρόφου, ή πιστοποιητικό αφού παρέλθουν τέσσερα χρόνια από την εξαφάνιση του προηγούμενου συζύγου.
  5. Θα πρέπει να δημοσιεύσετε την αγγελία του επικείμενου γάμου σε ημερήσια εφημερίδα και να κρατήσετε δύο φύλλα της έκδοσης, ένα για τον καθένα.
  6. Θα πρέπει να προμηθευτείτε από την εφορία, παράβολο των 15ευρώ.

Αν παντρεύεστε αλλοδαπό, οι Αλλοδαποί πρέπει επιπλέον να φέρουν:

  1. Βεβαίωση του Προξενείου τους στην Ελλάδα, ότι δεν έχουν κώλυμα γάμου, που να είναι μεταφρασμένη στα Ελληνικά.
  2. Ληξιαρχική πράξη γεννήσεως, επίσης μεταφρασμένη στα Ελληνικά.
  3. Άδεια παραμονής ή κάρτα προσωρινής άδειας παραμονής, η οποία να μην έχει λήξει ούτε να λήγει πριν την ημερομηνία του γάμου.
  4. Οι Κύπριοι πρέπει να φέρουν πιστοποιητικό ελευθερίας, ληξιαρχική πράξη γεννήσεως, αίτηση, εφημερίδα.