Οικογενειακή… υπόθεση οι κλοπές στη Ναύπακτο – Εξιχνιάστηκαν ακόμη πέντε κλοπές

Συνολικά εννιά κλοπές είχαν διαπράξει πατέρας και δύο γιοι στη Ναύπακτο

Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Κυριακής (18/3) στη Ναύπακτο και στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ναυπακτίας, τρεις άνδρες (πατέρας και δυο γιοι), ηλικίας 43, 14 και 13 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών. Ο 43χρονος πατέρας και η 36χρονη μητέρα των δυο παιδιών κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας τους.

Οι τρεις δράστες διέρρηξαν οικία 38χρονου στη Ναύπακτο, το Σάββατο (17/3), αφαιρώντας κοσμήματα συνολικής αξίας 700 ευρώ και άγνωστο χρηματικό ποσό. Διενεργήθηκε άμεσα έρευνα από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα την ταυτοποίηση των τριών δραστών, τον εντοπισμό τους σε Ναύπακτο και Πάτρα την Κυριακή και τη σύλληψή τους.

Από την αρχική αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι τρεις δράστες είχαν διαπράξει τρεις ακόμη κλοπές στη Ναύπακτο, κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει:

• Το Σάββατο 17/3/2018, από κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτου, ένα κινητό τηλέφωνο και μικρό χρηματικό ποσό.
• Την 26/11/2017, από οικία, το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ.
• Τον Αύγουστο του 2017, από οικία, μικρό χρηματικό ποσό.

Οι έρευνες των αστυνομικών οδήγησαν σε εξιχνίαση ακόμη πέντε κλοπών. Ο 43χρονος πατέρας με τους δύο γιους του είχαν διαπράξει πέρυσι τον Απρίλιο, τον Αύγουστο και φέτος τον Μάρτιο, πέντε κλοπές κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα.

Συνολικά, λοιπόν, εξιχνιάστηκαν 9 κλοπές, οι εξής: Πέντε κλοπές σε οικίες, μία σε φούρνο, μία σε μικροβιολογικό εργαστήριο, μία σε κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων και μία σε πολίτη που κινούταν πεζός.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος