Warning: chmod(): Operation not permitted in /home/545817.cloudwaysapps.com/bqgtemsqzq/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-direct.php on line 173
Μεγάλος σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Αθήνα - Βγήκαν όλοι στους δρόμους - AgrinioVOICE.gr

Μεγάλος σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Αθήνα – Βγήκαν όλοι στους δρόμους

Ισχυρός σεισμός στην πρωτεύουσα – Κατέρρευσε ακατοίκητο σπίτι στην Ερμού

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε πριν λίγο την Αθήνα.

Σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Η σεισμική δόνηση ήταν τόσο ισχυρή που ταρακουνήθηκαν τα κτίρια στην πόλη της Αθήνας.

Λίγα λεπτά αργότερα το ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ανέφερε πως η σεισμική δόνηση ήταν στα 23 χλμ Βορειοδυτικά της Αθήνας, 4 χλμ βόρεια της Μαγούλας και δίνει ένταση 5,1 Ρίχτερ.

Όπως μεταδίδει ο Ant1, με εντολή των επικεφαλής της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής πληρώματα και οχήματα των υπηρεσιών έχουν βγει στους δρόμους, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση και να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο κέντρο της Αθήνας και ο κόσμος βγήκε φοβισμένος στους δρόμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν κλήσεις στην πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ, ενώ σημειώθηκαν προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και στην ηλεκτροδότηση.

Τι κατέγραψε το ΑΠΘ για τον σεισμό

Επιφανειακή ήταν η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 14.13 ώρα Ελλάδας και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Αθήνα, σύμφωνα με το Σεισμολογικό Κέντρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη Μαγούλα, 10 χιλιόμετρα βόρεια της Ελευσίνας. Αυτή την ώρα σημειώνονται μετασεισμοί, τους οποίους παρακολουθούν οι επιστήμονες του σεισμολογικού κέντρου.

Κατέρρευσε σπίτι στην Ερμού

Κατέρρευσε ακατοίκητο σπίτι στην οδό Ερμού 90 και έχει προκληθεί ζημιές σε όχημα που ήταν σταθμευμένο μπροστά στο κτίριο, ανέφερε πριν από λίγο ο ΣΚΑΙ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αναφορά για τραυματίες. Παράλληλα, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 15 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ.

Ζημιές και στο κτήριο της Βουλής

Μικρές ζημιές καταγράφονται στην Αθήνα από τον σεισμό, ενώ συνεχίζονται οι μετασεισμοί. Κομμάτια από μάρμαρα έχουν πέσει στο δρόμο μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης επί της οδού Αιόλου, καθώς μπροστά και από το δημαρχείο της Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά.

Όπως αναφέρεται επίσης έπεσε και παλιό κτίριο στην οδό Ερμού 90, χωρίς να τραυματιστεί κανείς, εκτός από υλικές ζημιές σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο από κάτω.

Σοφάδες όμως έχουν πέσει και στο κτίριο της Βουλής αλλά και στους διαδρόμους του κτιρίου όπου στεγάζεται η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Αμέσως δόθηκε εντολή στα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να βγούν στους δρόμους για να βοηθήσουν όπου χρειαστεί.

ΠΗΓΗ

Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος