Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γιορτάζει το εξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη Σπολάϊτας

Κοινοποίηση

Ιερά Πανήγυρις εξωκλησίου Αγίου Ιωάννου Σπολάϊτας

Την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 πανηγυρίζει το Ιερό Εξωκλήσι του Αγίου Ιωάννου Σπολάιτας. Πλάι στη λίμνη Στράτου, κοντά στη παλαιά σιδερένια γέφυρα του Αχελώου και πάνω σε λοφίσκο υψώνεται ο ναός του Αγίου Ιωάννου που χτίστηκε το 1815. Πρόκειται για ένα μνημείο βυζαντινής τέχνης.

Το Σάββατο το απόγευμα και ώρα 7:00 μ.μ. θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Την Κυριακή το πρωί και ώρα 07:00 π.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος.

Για να μεταβείτε από το Αγρίνιο, θα πρέπει να ακολουθήσετε την επαρχιακή οδό Αγρινίου-Εμπεσού. Μετά την Σπολάιτα συνεχίζετε ευθεία για την παλαιά γέφυρα του Αχελώου, πριν στρίψετε αριστερά για την γέφυρα, υπάρχει πινακίδα που σας κατευθύνει να προχωρήσετε ευθεία (Άγιος Ιωάννης Σπολάιτας) και αφού διανύσετε μία απόσταση 500 m περίπου, θα διακρίνετε στα δεξιά σας το Εξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννου.

Την Κυριακή το πρωί, ώρα 07:30 π.μ. θα υπάρχει έκτακτο δρομολόγιο του Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Αγρινίου, από τον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό Αγρινίου για το Εξωκλήσι (το δρομολόγιο θα περάσει και μέσα από την Σπολάιτα). Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, θα επιστρέψει και πάλι στο Αγρίνιο μέσω Σπολάιτας. Η τιμή του εισιτηρίου για την κάθε διαδρομή θα είναι ίδια με την συνηθισμένη διαδρομή Αγρίνιο-Σπολάιτα, δηλαδή 1.50 ευρώ.

Το Ιερό Εξωκλήσι θα παραμείνει ανοικτό καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: