Warning: chmod(): Operation not permitted in /home/545817.cloudwaysapps.com/bqgtemsqzq/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-direct.php on line 173
"Έξυπνα" ηλιακά παγκάκια στο Αγρίνιο! - AgrinioVOICE.gr

“Έξυπνα” ηλιακά παγκάκια στο Αγρίνιο!

Έργο συνολικού προϋπολογισμού 420.186,40 ευρώ

Στην ηλεκτρονική αναβάθμιση 7 δημοτικών αιθουσών και την τοποθέτηση 6 “έξυπνων” ηλιακών πάγκων σε κεντρικά σημεία της πόλης θα προχωρήσει ο Δήμος Αγρινίου.

Το έργο, προϋπολογισμού 420.186,40 ευρώ, εντάσσεται στην πράξη «Ηλεκτρονικές υποδομές και υπηρεσίες πληροφόρησης και εκδηλώσεων στον Δήμο Αγρινίου» του Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων».

Στους συγκεκριμένους χώρους, δηλαδή στην αίθουσα Δημοτικού συμβουλίου (οδός Αναστασιάδη), στην Αίθουσα εκπαίδευσης και τεχνικών συναντήσεων (οδός Δαγκλή 27), στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου πλατείας Δημάδη, στις δύο αίθουσες εκθέσεων – εκδηλώσεων στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου, στην Αίθουσα Δημοτικής Βιβλιοθήκης (τέρμα Παπαστράτου) και στην αίθουσα πρώην συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, θα παρέχονται υπηρεσίες όπως:

1) Συνεδριάσεις, εκδηλώσεις και εκπαιδεύσεις, που περιλαμβάνουν την ζωντανή αναμετάδοση (live streaming) συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσιάσεις εκδηλώσεων, τηλεδιάσκεψης, τηλεκπαίδευσης, ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ηχητική κάλυψη και υπηρεσίες διαδικτύου στην δημοτική βιβλιοθήκη.
2) Εγκατάσταση οθονών πληροφόρησης δημοτών και επισκεπτών.

Τα “έξυπνα” παγκάκια

Σε ό,τι αφορά τα παγκάκια, θα είναι υπαίθρια με ηλιακούς συλλέκτες, για να έχουν ενεργειακή αυτονομία και θα έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο, η οποία θα παρέχεται δωρεάν στους πολίτες. Πέραν των χώρων ξεκούρασης, θα δίνουν τη δυνατότητα φόρτισης φορητών συσκευών και δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο!

Τα παγκάκια θα διαθέτουν τουλάχιστον δύο θύρες USB, όπου ο καθένας μπορεί να φορτίσει οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή και 1 θύρα επαγωγικής φόρτισης, όπου μπορεί να γίνει η φόρτιση χωρίς καλώδιο.

Σύμφωνα με τη μελέτη, τα παγκάκια θα τοποθετηθούν στην Πλατεία Δημάδη, στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου, στην πλατεία Παναγοπούλου επί της οδού Ελ. Βενιζέλου (σταθμός ταξί πάρκο) και δύο στο πάρκο skate board, μπροστά από το γήπεδο του Παναιτωλικού.

Ικανοποίηση Παπαναστασίου

Πρόκειται για φιλικές προς το περιβάλλον δράσεις που ενισχύουν και αναδεικνύουν το Αγρίνιο ως μια πόλη βιώσιμη και έξυπνη, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου: «Ο Δήμος Αγρινίου είναι σταθερά προσανατολισμένος στην ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών οι οποίες βοηθούν τους δημότες στην καθημερινότητά τους. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα σύνολο δράσεων με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υποδομών σε χώρους του Αγρινίου. Δημιουργούνται οι απαραίτητες συνθήκες για έναν σύγχρονο Δήμο με την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου για πολίτες, επισκέπτες και φορείς. Εργαζόμαστε μεθοδικά για μια πόλη που ονειρευόμαστε, οραματιζόμαστε και θέλουμε να ζήσουμε».

Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος